Resultaten

 

Terug

 

 

Overzicht behaalde kampioenstitels van Stal van het Bovenland

Op de Nationale Merriekeuring hebben wij met onze ponies goede restultaten behaald.

2010

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Reserve Kampioen

2008

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Reserve Kampioen

2004

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Jeugdkampioen

 

 

Overzicht behaalde overige titels van Stal van het Bovenland

2010

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Bestgaand mennen

2010

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki) en Vanaty vd Immetjeshoeve (v. Rocky vd Hoeve)

Clubkampioen Menvereniging Haarlemmermeerruiters, dressuur en vaardigheid

2009

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Bestgaand mennen

2008

Twinkie van Veldzicht (v. Bayern's Raki)

Bestgaand mennen

 

Twinkie voor derde keer bestgaand menpony

november 2010

Het was voor ons Angelina en mij een drukke dag op de Sportdag. Ik begon met Twinkie in het bestgaand. Twinkie liep echt super en ze showde met gemak haar goede beweging wat resulteerde in de titel bestgaand menpony! Daarna reed ik een dressuurproef met Twinkie, ze liep lekker en we scoorden 192 punten en een 3e plaats. Hierna reed Angelina met Vanaty een dressuuproef. Ook Vanaty deed haar best. Ze behaalden 184 punten en een 5e plaats. Vervolgens heb ik nog met Twinkie en Vanaty in het twee-span dressuur gereden. De eerste proef behaalden we 196 punten en een 2e plaats en in de tweede proef 195 punten en een 1e plaats. We konden terug zien op een gezellige en geslaagde dag.

vanaty sportdag

sportdag sportdag

 

Twinkie en Palousa-Corona reserve-kampioen van Nederland

september 2010

Zaterdag 4 september, zijn we naar de Nationale Keuring van het Appalosoa Stamboek geweest. Omdat Palousa-Corona in 2008 en 2009 al Nationaal Kampioen was geworden waren we eigenlijk niet van plan om haar dit jaar weer mee te nemen. We hadden gehoopt dat we dit jaar met een veulentje naar de keuring konden gaan. Helaas ging dat niet door omdat Caprice een éénkleurig veulen heeft gekregen (wel een hele mooie) en Celesta tijdens de bevalling is overleden. Haar veulen Celina meenemen was ook geen optie want zij staat nog in de kraamkliniek. En om helemaal niets mee te nemen is ook niet leuk, dus dan toch Corona nog maar een keer meenemen. Corona was super mooi in conditie. 's Morgens liet ze zich super zien bij de jury. Het jurycommentaar luidde: "Helemaal niets op aan te merken, waren er maar meer hiervan". Ze kreeg een eerste premie en mocht s'middags deelnemen aan de kampioenskeuring. Tijdens de kampioenskeuring liet ze zich duidelijk wat minder zien, ze was wat gespannen waardoor ze zich achter wat vasthield. Geen kampioenstitel dit jaar maar wel een zeer verdienstelijke Reserve-kampioen. Ook daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.

Omdat Corona niet zo vaak in de trailer staat hebben we ook onze pony Twinkie van Veldzicht meegenomen. Deze kon mooi als gezelschap dienen en toen ook maar meteen opgegeven voor de keuring want dan ben je er toch nietwaar. De laatste weken heb ik haar extra getraind, voerschema aangepast, geschoren en mooi getoiletteerd. Ze stond er super bij, maar op de keuring komen meer goede mini appaloosa's, de kwaliteit is daar de laatste jaren flink omhoog gegaan. Ik had dan ook geen enkele verwachting. In haar rubriek kreeg ze een 1a premie en mocht hierdoor deelnemen aan de kampioenskeuring. Daar liet ze zich werkelijk super zien. Ik weet dat ze exterieurmatig lengte in haar hals mist maar doordat ze super kan stappen en draven wist ze toch het reserve-kampioenschap te behalen! En dat uit meer dan 50 pony's, wat was ik trots op haar!.

corona Palousa-Corona

twinkie Twinkie van Veldzicht

twinnie en corona Hee, heb jij ook zo´n mooi lint gekregen

yvonne Trots!

Clubkampioen!

mei 2010

Vandaag meegedaan aan de clubkampioenschappen van de menvereniging Haarlemmermeer. Het was nog even spannend of ik wel mee kon doen omdat Twinkie een dag eerder een voorijzer verloor. Maar gelukkig was m´n hoefsmid Mark zo goed om dit tijdig te verhelpen, klasse! En dat was maar goed ook want Twinkie en Vanaty waren vandaag super in vorm. De laatste weken liepen ze niet helemaal lekker, ze liepen erg tegen elkaar aan te duwen. Nadat ik ze van plek had omgewisseld en een paar goede tips kreeg van m´n meninstructeur liep het weer goed, John bedankt!. De dressuurproef ging dan ook lekker. Na de dressuur mochten we de vaardigheid rijden. Dit ging direkt op tijd dus we moesten er meteen tegen aan. Maar het liep gesmeerd, foutloos en de snelste tijd. `s Middags bij de prijsuitreiking bleek ik ook 1e met de dressuur te zijn en van de enkel en tweespannen de beste klassering te hebben over 2 onderdelen zodat ik tot clubkampioen werd gehuldigd. Naast de oranje rozetten, medailles en het kampioenslint werd ook nog een mega grote gouden wisselbokaal van 45 cm hoog overhandigd. Daarnaast had ik ook nog eens de hoogste punten in de dressuur behaald en kreeg hiervoor de "Koolzaad trofee" uitgereikt. Een topdag dus, het kon niet beter. Mennen met een tweespan doe je niet alleen, dat doe je met een team! Graag bedank ik dan ook Angeline, m´n fantastische groom die me met alles helpt. Ook bedank ik ome Hennie die altijd voor me bezig is en last but not least m´n man Gert, hij heeft weer fantastische foto´s gemaakt..

Hoofddorp Hoofddorp

Hoofddorp Hoofddorp

bekers

 

Twinkie en Vanaty doen mee aan de Sportdag

november 2009

Sinds kort ben ik serieus aan het mennen geslagen en heb zelfs een startkaart aangevraagd voor Twinkie. De eerste officiële menwedstrijd waar ik aan deel heb genomen is de Sportdag van het NAS. Twinkie deed het daar super. Ondanks dat de bak vrij zwaar was en ze behoorlijk moest trekken liep ze netjes haar 2 proefjes. Resultaat een 2e en 3e plaats en 2 winstpunten!

Tijdens het bestgaand liet Twinkie zich ook weer van haar beste kant zien en draafde, net als vorig jaar, naar de overwinning toe. Dit jaar kreeg ze wel wat meer concurrentie, met name van haar halfzus Zarona van Veldzicht, die de tweede plaats voor haar rekening nam.

Vanaty deed ook mee aan de dressuur, samen met mijn vriendin Angelina Boere. Beiden hadden er veel lol in, maar ook Vanaty had last van de zware bodem. Ze eindigden 2 x op de 7e plaats.

Twinkie

Twinkie bestgaand menpony van het NAS

november 2008

Al heel wat jaartjes organiseer ik de Sportdag voor het NAS. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om zelf aan deze wedstrijd deel te nemen, maar dit jaar is het gelukt en heb ik met Twinkie meegedaan aan de aangespannen dressuur en aan het bestgaand mennen. Doordat de bak van de manege een nieuwe bodem had gekregen was deze eigenlijk te zwaar voor de kleine ponies. Hierdoor heb ik maar één dressuurproef gereden. Maar dat ging prima en we eindigden op de eerste plaats. Maar ik ging vooral voor de rubriek bestgaand mennen. Twinkie liet zich werkelijk weer super zien en de jury plaatste haar op de eerste plaats. De jury was razend enthousiast over de beweging van haar en ik was natuurlijk weer apetrots!

 

Twinkie Reserve Kampioen van het NAS

september 2008

Wat een topdag en wat een toppony heb ik toch. Twinkie was vorig jaar al ster geworden maar als maatje van onze grote maat merrie moest ze toch mee naar de keuring, dus dan ook maar ingeschreven. Ze was enigste in haar rubriek, dat was dus niet zo spannend, ze kreeg een1e premie en mocht door naar de kampioenskeuring. Ruim 15 merries deden daar aan mee. De één na de andere moest van de jury de ring verlaten totdat er nog maar 2 over waren, waaronder wij dus, ik was helemaal verbaasd. Kampioen werd ze niet maar wel Reserve Kampioen. Een kans om deze titel te winnen is echt niet groot gezien het grote deelnemersveld. Het is dus een fantastische prestatie. Onze dag kon niet stuk want daarna moest onze 3-jarige grote maat merrie Palousa-Corona strijden om het kampioenschap en zij behaalde deze titel. Met dank aan John en Natasja Meulengraaf, zij hebben Twinkie en Corona klaargemaakt voor de keuring en super voorgebracht, helemaal top!!

Twinkie op keuring 2009Twinkie Keuring 2009

Het sterpredikaat voor Twinkie is een feit!

september 2007

Het is gelukt! Twinkie heeft super gepresteerd op de Nationale Keuring van het NAS. Ze stond er fantastisch voor en liet zich prima zien. Er waren veel deelnemers in haar rubriek, maar ze werd zelfs op kop geplaatst en behaalde een 1e premie van de jury, dus ster!. Hier zijn we echt heel blij mee. Later op de dag mocht ze meelopen in de kampioenskeuring. Hier liet ze zich helaas minder zien, maar desalniettemin zijn we super tevreden. Het sterpredikaat is binnen. John, nogmaals heel erg bedankt voor het keuringsklaarmaken en voorbrengen van onze kleine topper!

 

 

 

 

Flora van het Bovenland 1A op de Nationale keuring

Op de Nationale Keuring van het NAS wist Flora zich uitstekend te presenteren. Zij behaalde en 1A premie en mocht hierdoor meelopen voor het kampioenschap bij de kleine maat. Zij werd dan wel geen kampioen maar ze liet zich echt fantastisch zien.

Twinkie stond ook op kop van haar rubriek maar kreeg helaas een 2e premie, gezien haar lineaire score hadden we hier niet direkt op gerekend. Nu liet ze zich ook niet overtuigend zien dus volgend jaar gaan we gewoon voor een herkansing om het sterpredikaat te behalen.

 

 

 

 

 

Twinkie van Veldzicht Jeugdkampioen 2004.

Op de Nationale keuring van het Nederlandse Appaloosa Stamboek wist Twinkie van Veldzicht het Jeugdkampioenschap te behalen. Maar liefst 55 deelnemers namen er deel aan de rubrieken 1- en 2-jarigen.

"We deden voor het eerst mee met een mini aan de Nationale Keuring en dan zoŽn resultaat! We vonden het zelf een goede pony, maar dat we dit resultaat zouden behalen, daar hadden we niet op gerekend. Wat zijn we trots op onze kleine topper!"

 

 

 

Overzicht behaalde kampioenstitels

Op de Nationale Merriekeuring van het Nederlandse Appaloosa Stamboek zijn de volgende kampioenstitels behaald.

2004

Twinkie van Veldzicht (v. BayernŽs Raki)

Jeugd Kampioen

 

Terug