Nieuws 2012

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Districtskampioenen mini marathon West bekend.

Tijdens de minimarathon in Houten werd door de rijders uit District West gestreden om de Distictskampioenschappen. De meeste beslissende ritten werden in de finales gereden, maar ’s middags werden de tweespan pony kampioenen al bekend. l52a8122
Yvonne Haverhoek reed haar kleine Appaloosa’s naar de titel. Het reservekampioenschap was voor Cees Wijntjes.

 

 

Sportdag Appaloosa Stamboek

3 november

Op de Sportdag van het NAS bij manege Nimmerdor te Leusden voor het eerst officieel M-dressuur gereden. De ponies hadden er zin in, zodanig dat het tempo behoorlijk hoog lag. Maar dat kan ook niet anders na het flinke tempo vorige weekend in Otterlo. Ook het Mini Marathon seizoen is weer aangebroken, dus dat zit ook aardig tussen de oorjtes. Maar al met al mag ik niet ontevreden zijn. 180 en 182 punten, 2 x 1e. Dus de eerste winstpunten zijn binnen.

Sportdag 2012

Sportdag 2012

 

Rodi met zijn nieuwe vriendje

30 oktober

Rodi maakt het uitstekend op zijn nieuwe adres en heeft al vriendschap gesloten met een ander leuk hengstveulen, helemaal top! Altijd leuk om iets te horen hoe het onze fokproducten vergaat.

Rodi bij Anne Rodi bij Anne

 

 

 

 

Menweekend Otterlo

27 oktober

Een heerlijk menweekend gehad op de mooie groepsaccommodatie Peppelenburg in Otterlo. Het weer werkte goed mee, door de eerste vorst voelde het fris aan maar het zonnetje maakte heel veel goed. Met 24 leden van onze menvereniging hebben we genoten van 3 prachtige menritten, heerlijk eten en veel gezelligheid met elkaar. Klaverjassen, hartenjagen, ping pongen etc. Vele competities werden gestreden. Op zaterdag een lange rit gemaakt op de Hoge Veluwe, een prachtig natuurpark met fantastische vergezichten. Helaas nog niet zo goed ingericht voor menners maar dat mocht de pret niet drukken. Voor herhaling vatbaar.

Otterlo Otterlo

Otterlo prachtig op de Hoge Veluwe

Otterlo

Otterlo rustpunt Planken Wambuis

Otterlo Otterlo

 

 

 

Moondancer aan het beleren

25 oktober

Moondancer heeft inmiddels een paar keer het tuig op gehad, heb er zelfs al met de leidsels achter gelopen. Ook een lange wandeling op de weg gemaakt en ze is al behoorlijk verkeersmak.

 

Rodi weg

21 oktober

Vandaag zijn de veulens gechipt. Direct na het chippen is Rodi opgehaald en vertrokken naar Elburg. De nieuwe eigenaresse Anne Jongman heeft meerdere pony’s. Hij zal dan ook lekker met leeftijdgenootjes kunnen lopen. We hopen dat hij daar voorspoedig mag opgroeien en dat ze er later een leuke dekhengst en/of menpony aan krijgt.

Rodi

Betuwe Cup

20 oktober

De strijd om de Betuwe Cup is weer in alle hevigheid los gebarsten met de eerste van vier wedstrijden. Vandaag in Deil bij de Harte Hoeve. Ik heb voor het eerst deelgenomen aan deze Cup. Voordeel is dat de wedstrijd op zaterdag is en leuk dat er een finale aan gekoppeld is. Ook is er veel meer concurrentie en dat is altijd leuk. Groom Angelina was deze keer gelukkig weer mee. De eerste ronde verliep nog niet helemaal lekker, wel redelijke snelle tijd maar 2 ballen. De tweede ronde ging echter een heel stuk beter, de snelste tijd en foutloos. Boven verwachting plaatste we ons voor de finale. Ook daar liep het heerlijk. Een goede tijd en wederom foutloos. Met slechts 8 tiende seconde verschil zijn we tweede geworden en dat tussen de snelle welshpony’s. Weer een super mooie prestatie met onze race pony’s!

Finalisten Deil Finalisten: It's me, Hanno van Kalkeren, Ingrid van Cleef, Eveline Roseboom Meel en Gerben van de Berkt

Nieuwe schoenen

19 oktober

Vandaag hebben de pony’s weer nieuwe schoenen gekregen. Ze hebben een heel klein maatje maar het is als men pony onmisbaar en daarnaast klinkt het ook nog eens heel gezellig.

Clubkampioenschappen Hoofddorp

14 oktober

Vandaag voor het eerst een M-dressuurproef gereden met de pony's. Weliswaar onderling op de club maar ik was super tevreden. Stelling, buiging en met name de verzameling, arbeids-, midden- en uitgestrekte gangen liepen erg goed. Ook de jury was hierover enthousiast, 198 pnt. Binnenkort gaan we voor het echie.
Eerste ronde vaardigheid foutloos, de barrage te overhaast wat resulteerde in 2 ballen.

Clubkamp.H'dorp 2012 Clubkamp. H'dorp 2012

Moondancer opgehaald

13 oktober

Vandaag afgereisd naar Havert in Duitsland om Moondancer op te halen. Ze liep nog gezellig met haar veulen in het land. Het is een super lieve pony met een heel gevoelig karakter, ze kijkt graag even de kat uit de boom maar als ze je vertrouwd heb je er een fantastische pony aan, zo mag ik ze graag zien. Ze stapte zonder problemen de wagen in en ook onderweg was ze heel rustig. Kortom een goed begin. Ze mag even acclimatiseren en dan begint haar nieuwe leven als menpony.

Moondancer stand

Mini Marathon bij de Voornruiters te Utrecht

7 oktober

In de prachtige nieuwe hal bij de Voornruiters in Utrecht werd voor het eerst een Mini Marathon wedstrijd georganiseerd. Een 2-daags evenement met vele deelnemers. Ook de 2-span pony’s waren goed vertegenwoordig, circa 20 deelnemers waaronder hele snelle combinaties met welshpony’s. Het was een schitterend spektakel. In het parcours was een hele hoge en lange brug opgenomen. De pony’s gingen snel en foutloos door het parcours. Ook de hoge brug namen ze 2 keer zonder problemen. We mochten ’s avonds meerijden in de Finale, geweldig om mee te mogen maken. Ook daar deden we het, als kleinste pony’s tussen de welshen, heel goed. Wederom foutloos met als resultaat een 4e prijs. Het was een lange dag, van ’s morgens 8 tot ’s avonds 12 uur, maar het was het allemaal waard, Top Pony’s heb ik, heb nog lang nagenoten.

FILMPJE FINALE

MM Voornruiters

1e Competitiewedstrijd Mini Marathon Veilig Mennen

30 september

De eerste Mini Marathon van de “Veilig Mennen” competitie van Noord Holland vond plaats bij onze eigen vereniging in Hoofddorp. Op de super Agterberg bodem in het Haarlemmermeerse bos, een schitterend wedstrijdterrein. We hadden er weer zin in. In het parcours was een brug opgenomen, niet zo hoog, maar altijd leuk. De eerste ronde ging al lekker hard en we bleven foutloos. Bij de tweede ronde deden we er nog een schepje bovenop en gingen we nog sneller rond en bleven wederom foutloos. Het bleek voldoende te zijn om eerste te blijven. Een leuke herinneringstrofee en 2 mooie fleecedekens voor de ponies kregen we als prijs.

MM Veilig Mennen Mm Veilig Mennen

Jamal definitief naar nieuw adres

21 september

De proeftijd van Jamal zit er op en hij blijft definitief in Haarlem. De kinderen zijn helemaal weg van hem en Jamal vindt het heerlijk om geknuffeld, geborsteld en gereden te worden. Kortom helemaal goed. Maar we zullen hem wel missen op stal.

Jamal

Pony´s geschoren

19 september

Zo, de pony´s zijn klaar voor het indoor seizoen, heb ze vanmorgen geschoren en hun winterjas aangedaan.

Menles

12 september

Elke dinsdagavond ga ik met de ponies naar de menles bij de Haarlemmermeerruiters te Hoofddorp. Een gezellige club menners en goeie instruktie. Gisteravond echt super lekker gereden. Twinkie en Vanaty hebben heel erg hun best gedaan (en ik ook natuurlijk). Stelling, buiging, nageven, recht stellen, kortom het ging bijna vanzelf. Trots op m´n pony´s.

Jamal op proef weg

8 september

Jamal vandaag weggebracht naar zijn nieuwe huis, althans voorlopig nog op proef. Bij de fam. Engele te Haarlem zal hij worden ingezet in de ponyles voor kinderen t/m 12 jaar. Fam. Engele heeft zelf ook Appaloosa merries dus Jamal zal zich daar beslist thuis voelen.

 

Jamal te koop

20 augustus 2012

Nu Vincent is gestopt met rijden en de stermerrie Moondancer naar onze stal komt heb ik besloten om Jamal te verkopen. Op deze topper hebben al heel wat kinderen leren ponyrijden. Jamal was de eerste sterruin van het NAS en behaalde ook het prestatiepredikaat Sport door het uitkomen in de klasse M dressuur, het hoogst haalbare voor een A pony. Jamal heeft een stokmaat van 1.15 m. en is echt een super eerlijke kinderpony. Inmiddels is hij 21 jaar, maar deze leeftijd is hem beslist niet aan te zien. Hij staat in een super goede conditie en kan zeker nog heel wat jaren mee. Hij gaat alleen naar een plek waar hij nog lekker door kinderen wordt vertroeteld en wekelijks licht gereden wordt want dat heeft deze topper wel verdiend.

Jamal Jamal

Jamal Jamal

Moondancer komt naar De Hoef

20 augustus 2012

Ze stond al 2 jaar hoog op m´n verlanglijstje en nu gaat het er toch van komen. De stermerrie Moondancer van stal de Immetjeshoeve verhuist binnenkort naar onze stal. Ik verwacht dat deze merrie super in het span bij Twinkie zal passen. Niet alleen qua kleur maar vooral in beweging. Persoonlijk vind ik zowel Moondancer als Twinkie de beste merries van het stamboek. Natuurlijk valt er exterieur altijd nog wat te verbeteren maar in beweging zijn het beide toppers. Moondancer heeft nu nog een veulen aan de voet maar zodra deze er af kan ga ik haar halen. Dan moet ze eerst nog worden beleerd in het tuig, dus het zal al met al nog even duren voordat ze samen in het span lopen. Met een beetje geluk is Moondancer drachtig van de NAS hengst Clever. Maar dat moet een scan eerst nog uitwijzen. Ik kijk uit naar haar komst.

Moondancer

Districtskampioenschap Mendistrict West

18 augustus 2012

Vandaag naar de districtskampioenschappen Dressuur en Vaardigheid in Maasdijk geweest. Om 5 uur ging de wekker al, zo dat was ik even niet meer gewend. Het beloofde een hele warme dag te worden dus eigenlijk was het achteraf wel lekker om al vroeg te moeten starten. Eerst naar Hoofddorp gereden om groom Daphne op te halen. In Maasdijk aangekomen begonnen met het verkennen van het vaardigheidsparcours. Geen parcours om lekker in je ritme te komen, er zaten rare bochtjes in. De dressuur verliep best goed, natuurlijk zijn er dingen voor verbetering vatbaar maar ik was dik tevreden. De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal omdat we net terug van twee weken vakantie waren. Maar ondanks dat toch 2 scores in de 61 %, dus 2 winstpunten. De jury's waren bij beide proeven wel heel erg verdeeld over mijn proef. 173 en 195 punten voor dezelfde proef, ach ja, smaken verschillen, we werden 6e. In de vaardigheid ging ik super van start maar ik draaide een paar te korte bochten en er vielen 3 ballen. Dom, ik had gewoon de tijd moeten nemen. Achteraf had ik wel de snelste ronde tijd maar dat was natuurlijk niet nodig geweest. Ha ha, ben tegenwoordig meer gewend om mini marathons te rijden en daar gan we natuurlijk vol gas. Desalniettemin tevreden en snel voor de ergste hitte weer richting huis. Daphne bedankt!

 

 

 

Viola opnieuw naar Joris

augustus 2012

Ondanks dat de NAS hengst Joris een paar maanden bij ons heeft gelogeerd is Viola niet drachtig geworden. Tijdens onze vakantie is ze daarom naar Joris afgereisd. Nu maar hopen dat het deze keer wel is gelukt. Over een poosje maar een scan maken zodat we het zeker weten. Zo niet, gaat deze super bewegende merrie weer lekker voor de menwagen.

Viola

 

 

 

Rodi wordt een stoer ding

13 augustus 2012

Rodi, het veulen van Viola en Joris begint al wat te verharen, hij wordt mooi donkervos. Het is echt een stoer ding en een heerlijk actief veulen. Regelmatig gaat hij als een hertje springend over de hoge graspollen door het land. Hij kan echt super mooi draven. Voor Rodi zoeken we nog een leuk plekje dus mocht iemand belangstelling hebben dan horen we het graag.

Rodi Rodi

Rodi Rodi

 

 

Lekker op vakantie

28 juli 2012

Dit jaar hebben we onze vakantie op de Veluwe gehouden. Wat is Nederland toch prachtig. Schitterende bossen, heide, zandverstuivingen, landschappen. Natuurlijk nog leuker als de ponies 2 weken lang mee zijn. We hebben dan ook prachtige tochten gemaakt. Regelmatig zagen we onderweg wilde zwijnen, reeën, edelherten en ook de schaapskudde van Ermelo. Kortom het was echt genieten.

Veluwe Veluwe

Veluwe Veluwe

Veluwe Veluwe

 

Mini Marathon Woerden

37 juli 2012

Wat hebben we vandaag super hard gereden (of beter gezegd gevlogen) tijdens de mini marathon in Woerden, overigens heel goed georganiseerd en een schitterend terrein!. Over 2 manches de snelste tijd en zelfs de snelste dagtijd (van ruim 60 combinaties). Ik wist niet dat het zo hard kon, maar heb dan ook een super goede (Cavalier) wagen die zeer stabiel ligt en dat geeft me een hoop vertrouwen. In de finale een stuur foutje maar dat kon de pret niet drukken. Ik eindigde op de 3e plaats. (In eerste instantie een 4e plaats maar de organisatie had een fout gemaakt wat inmiddels is rechtgezet.) Super ponies! Daphne bedankt voor het groomen en Megan bedankt voor de mooie foto´s, top!

MM Woerden MM Woerden

Alle voetjes van de grond

MM Woerden MM Woerden

 

 

Joris voor de menwagen

20 juni 2012

De vader van ons veulentje Rodi is de goedgekeurde NAS hengst Joris van de Ledeacker. Joris logeert een paar maandjes bij ons en vandaag heb ik hem ingespannen. Joris heeft een super gewillig karaker, ondanks dat hij dekhengst is, kun je er alles meedoen. Eerst even in het land gereden en vervolgens de weg uit. Het ging allemaal prima. Natuurlijk nog een paar leuke foto´s gemaakt.

Joris Joris

 

Rodi van het Bovenland

19 juni 2012

Ons nieuwe veulentje van Viola heeft de naam Rodi van het Bovenland gekregen. Het is echt een schitterend ding om naar te kijken en wauw wat hij kan lekker bewegen. Als het een merrietje was geweest had ik het aangehouden, ondanks de kleur, maar helaas..nu is hij voor de verkoop. Super vlug als hij is scheurt hij al lekker door het land.

Rodi Rodi

Rodi Rodi

 

 

 

 

Dressuur en vaardigheid wedstrijd te Hoofddorp

3 juni 2012

Na alle marathons was het weer eens tijd om een dressuur en vaardigheid wedstrijd te rijden. Onze eigen menvereniging organiseerde deze in Hoofddorp. Thuis in het land extra dressuur en kegeltjes geoefend. Dit was niet voor niets geweest. De eerste L dressuurproef scoorden we 186 punten en in de tweede proef 196 punten. 3 winstpunten dus. Ook de L vaardigheid verliep lekker, helaas 1 balletje, dus ook hier nog een winstpunt behaald. Bij de prijsuitreiking bleek dit allemaal goed te zijn voor 3 eerste prijzen, top!

 

Marathon Dag van het Aangespannen paard te Utrecht

12 mei 2012

Het is ons dit jaar weer gelukt om de marathon van de pony tweespannen te winnen tijdens de Dag van het AAangespannen paard te Utrecht. Er deden dit keer maar liefst 25 pony tweespannen mee. De ponies deden super hun best ondanks het zeer natte terrein. De dressuur verliep prima, hier scoorden we de hoogste punten van de dag mee. Vervolgens de vaardigheid. We gingen super hard tussen de kegels en de stro hindernissen door. We bleven foutloos en reden de snelste tijd. Na afloop van de vaardigheid was de wagen niet meer glimmend maar zwart van de blubber en wij ook. Daarna het wegtraject en vervolgens naar de 5 mooie hindernissen. De waterhindernis is echt schitterend om te rijden. De ponies draaien hun hand daar niet voor om. In volle galop gaan ze het water in. Alle hindernissen verliepen goed en ook hier scoorden we mooie tijden. Ook de veterinaire keuringen waren geen enkel probleem, ze staan in een super conditie. Super trots dat we eerste geworden zijn. Dit keer was Megan van Bruggen mijn groom, Megan nogmaals bedankt!

dap 2012 dap 2012

dap 2012 dap 2012

De ponies voor de nieuwe marathonwagen

mei 2012

De ponies voor het eerst voor de nieuwe wagen, met één woord helemaal top!

menwagen

menwagen

Nieuwe marathonwagen

mei 2012

Per 1 januari 2013 wordt het verplicht om in de marathon met een wagen met een spoorbreedte van 1.25 m. te rijden. Mijn huidige wagen was dat niet en er moest dus naar een nieuwe wagen uitgekeken worden. Dat viel nog niet mee. Nu ik fanatiek marathons rij wilde ik een zeer stabiele maar niet te zware wagen. Bij van Schie Mensport te Zwaanshoek heb ik een Cavalier wagen mogen uittesten met 2 schokbrekers. Deze reed erg fijn maar uiteindelijk hebben we er voor gekozen om bij van Schie een wagen te laten maken met 4 onafhankelijke schokbrekers en ook nog een schokbreker aan de langboom. De wagen heeft 18 inche wielen, een mooie grijze parelmoer kleur en veel rvs. Extra rubber matten voor de voorkant die met drukkers zijn bevestigd zodat ze er gemakkelijk afgehaald kunnen worden. Een voetpedaal om de draaikrans vast te zetten, gemakkelijk voor het achterwaarts gaan. De wagen weegt 170 kilo incl. de langboom. Ik ben er super blij mee, hij rolt heel licht en zelfs in het land voel je geen gehobbel meer. Helemaal top, daar gaan we een hoop plezier van hebben.

menwagen menwagen

 

 

Joris tijdelijk bij ons

27 april 2012

Sinds vandaag staat de goedgekeurde NAS hengst Joris van de Ledeacker tijdelijk bij ons op stal. Zijn eigenaar, Hanno van Kalkeren, is voor een 2-tal maanden naar het buitenland. Leuk om Joris een poosje bij ons te hebben, kan ik hem lekker doortrainen voor Hanno en in juni kan hij Viola dekken. Maar eerst zal Viola nog een veulen krijgen van Joris. Ik hoop op een leuk gevlekt merrieveulen maar dat is natuurlijk nog even afwachten. Joris voelde zich direkt thuis en de andere dames vinden het allemaal reuze interessant. Maar helaas..... zij worden voorlopig alleen voor de sport ingezet.

Joris

 

We staan in Paard & Sport

april 2012

Leuk dat we in het KNHS blad Paard & Sport staan.

paard en sport

 

Marathon Hoofdstad Aanspanning in het Amsterdamse bos

15 april 2012

Wat een spannende marathon wedstrijd vandaag in het Amsterdamse bos. De dressuur ging super, de jury had er van genoten zei hij. Daarna het wegtraject, ook deze ging goed, tot we bij hindernis 1 kwamen. In de hindernis brak de langboom compleet door de midden, dankzij de hoes die er om heen zat, kwamen we uit de hindernis. Was even moeilijk om de ponies tot stilstand te krijgen. Gelukkig had ik tape en een spanband bij me en heb een noodverband aangelegd. De wagen was echter niet goed meer te sturen, het slingerde nogal. Maar toch de wedstrijd helemaal uitgereden. Helaas niet op de snelheid die ik wilde. Voor de vaardigheid kon ik gebruikmaken van de rode Ferrari van Evelien de Wit, top!. Nogmaals bedankt!! Deze ging foutloos. Bij de uitslag bleek ik toch nog eerste van de tweespannen ervaren te zijn, top! En ook nog de hoogste overall dressuurpunten te hebben behaald van alle deelnemers. Wat een topponies heb ik toch! Het is echt een prachtige wedstrijd en wat is het toch jammer dat we de andere dagen van het jaar niet in het Amsterdamse bos mogen rijden met de menwagen.

marathon adam

marathon adam

 

Openingsrit Hoofdstad Aanspanning

25 maart 2012

Vandaag een lange menrit van 32 km. gemaakt met de Hoofdstad Aanspanning. Met 27 aanspanningen zijn we wezen rijden in de schitterende omgeving nabij Ermelo. 2 stops onderweg, schitterend weer, edelherten gezien, kortom het was genieten. De ponies hadden er echt zin. In het begin vonden ze het tempo wat langzaam waardoor ze erg naar de menners trokken die voor ons reden. Later werd dat beter. De dag begon wat mistig maar gelukkig brak al snel een heerlijk zonnetje door. Aan het eind van de rit waren de ponies toch wel moe geworden. Het was een mooie training voor de komende marathon in het Amsterdamse bos. Gert en Vincent waren ook mee.

HA openingsrit 2012 HA openingsrit 2012

 

FINALE Pin & Ga Cup te Middenmeer

17 maart 2012

Eindelijk was het zover, de grote FINALE. Toch wel een beetje zenuwachtig, maar eigenlijk was dit nergens voor nodig. De ponies waren weer super op dreef. Er stond een zwaar parcours, dit kwam met name door de zware bodem. Dan merk je wel dat de ponies het moeilijker hebben dan de grotere ponies. Vanwege de kou van de afgelopen weken waren de ponies niet voor de 2e keer geschoren waardoor ze de warmte ook niet helemaal kwijt konden. Hierdoor ging het allemaal wat moeizamer dan de andere wedstrijden. Ik startte iets te voorzichtig in de eerste manche maar we kwamen deze redelijk goed door, de 4e tijd met 1 balletje. De tweede manche gingen we direkt op volle snelheid en kwamen we foutloos door. Hier scoorden we de 2e tijd. Het leuke aan deze wedstrijd was dat er een extra finale was. De 3 beste menners gingen door naar de finale. Wij stonden na 2 manches 3e en gingen hierdoor als 1e van start in de finale. Deze verliep weer goed, er was 1 grote hindernis minder waardoor de ponies het beter konden volhouden. We bleven foutloos. Toen was het even wachten wat de overige menners met hun welshponies zouden doen. Beiden waren iets sneller maar lieten wel balletjes vallen. Hierdoor wonnen wij de dgaprijs. De prijsuitreiking was in de bak met de ponies er bij, leuk! Nadat het oranje lint was aangehangen, envelop en een mooie foto van ons span waren overhandigd konden we een snelle ere ronde rijden. Aan het eind van de dag was de prijsuitreiking van de competitie. De ceompetitie bestond uit zes wedstrijden, hiervan werden we 3 x 1e, 2 x 2e en 1 x 3e dit was de laatste wedstrijd. Voor de competitie telde de prijs over de 2 gereden manches, maar we wonnen wel de dagprijs'. Vorig jaar ex aquo als 1e geplaatste vielen we buiten de prijzen, dit jaar was het dus een goede revanche! We zijn als eerste geëindigd. Met een prachtig kampioenslint, glazen standaard met inscriptie, statiedeken (wel een beetje te groot), envelop en een bos bloemen konden we super tevreden huiswaarts keren. Volgende week de openingsrit van de Hoofdstad Aanspanning en daarna even gas terug om daarna weer te trainen voor de marathon van Amsterdam.

marathon middenmeer

 

5e Mini Marathon Pin & Ga Cup te Aalsmeer

19 februari 2012

Alweer de 5e wedstrijd van deze competitie. Ook deze was in Aalsmeer, 1 dag na de districtskampioenschappen. Nog maar net thuis van de finale en dan weer ’s morgens heel vroeg op. Weer een nieuw parcours lopen, best verwarrend, de hindernissen stonden hetzelfde, maar nu de volgorde en poorten in een andere volgorde. Maar ook dit lukte. De ponies waren niet moe, ze liepen nog sneller dan de dag ervoor. De eerste manche weer een super mooie tijd, wel een balletje want Vanaty vond het nodig om van een bloembak te schrikken en sprong opzij. De tweede manche was echt kicken. Ik ben nog nooit zo snel gegaan en ook de brug ging in een heel hoog tempo. Foutloos! Eén combinatie was iets sneller en we eindigde op de 2e plaats. Wat zal de finale in maart spannend worden. Ik sta nu als eerste in de competitie maar de finale wedstrijd telt nog mee. De ponies mogen even een weekje bijkomen maar daarna weer lekker doortrainen.
Het was een lang, vermoeiend maar bovenal gezellig weekend. Na afloop van deze wedstrijd hebben we met de vereniging het meeste opgeruimd en gezellig met elkaar gegeten. Dinsdagavond gaan we verder met opruimen.

aalsmeer 2012

Indoor Districtskampioenschap West

18 februarii 2012

Wat was het spannend! Ik had vooraf niet bedacht dat ik de FINALE zou halen maar dat gebeurde wel!!!. Twinkie en Vanaty zijn momenteel super in vorm en willen vreselijk hard en gaan steeds gemakkelijker de hindernissen door. Links, rechts, rechts, links en weer naar rechts, het maakt ze niet uit, ze staan super aan de hulpen.
De eerste manche ’s morgens verliep goed, we bleven foutloos in een mooie tijd. Ook de tweede manche verliep foutloos in een nog snellere tijd. Ook de brug werd zonder problemen genomen. Toen even afwachten wat de concurrentie deed. Ik bleek eerste te zijn wat betekende dat ik als laatste deelnemer de finale mocht rijden. De finale werd ’s avonds gereden en bestond uit een nieuw parcours, dus dat moest weer snel geleerd worden. Tussendoor de pony’s naar huis gebracht, konden ze lekker in hun eigen stal op adem komen. ’s Avonds regende het helaas pijpestelen, we moesten buiten inspannen en losrijden, alles was vies en nat. We gingen razendsnel van start, maar……in een finale moet je geen fouten maken. Na hindernis 2 draaide ik heel scherp maar kwam verkeerd uit bij hindernis 3. Ik ging bijna de verkeerde poort door maar kon nog net een volte draaien. Dit kostte me een paar seconden teveel. Jammer, hierdoor werd ik 3e. Ook goed natuurlijk maar was wel even balen want de ponies verdiende het gewoon om kampioen te worden en ik was er zo dichtbij. De wedstrijd werd door onze eigen vereniging georganiseerd en werd in Aalsmeer verreden, dus het was lekker dichtbij. Het was fantastisch om mee te maken, een prachtige accommodatie, mooi parcours met brug, een goede speaker en ook nog eens heel veel fans, collega’s en familie die ons kwamen aanmoedigen, leuk!

aalsmeer 2012

 

Mini Marathon Barsingerhorn

22 januari 2012

Vandaag alweer de 4e wedstrijd van de Pin & Ga cup. Dit keer werd deze indoormarathon verreden in Barsingerhorn. Een flink eind rijden maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Daar aangekomen eerst het parcours verkend. Er stond een behoorlijke wind en de ponies waren lekker fris. Buiten was er genoeg ruimte om even lekker voorwaarts los te rijden. Toen de ponies los waren zijn we in de binnenbak gaan rijden. Met name gehoorzaamheidsoefeningen gedaan. Bij het naar binnen rijden van de eerste manche waren Twinkie en Vanaty behoorlijk wakker en moest ik toch wel even bij remmen. Eén van de hindernissen bestond uit een brug die je van 4 kanten op kon rijden, dit blijft altijd spannend. In tegenstelling tot een paar andere combinaties hadden de ponies er gelukkig geen moeite mee om de brug op te gaan. Het parcours vond ik toch lastiger dan ik dacht maar we kwamen er prima doorheen, foutloos in een tijd van 135 sec. Daarna even rustig gestapt en toen konden we op voor de tweede manche. Daar gingen we nog een tandje sneller. Onderweg raakte m’n zweep even verward in m’n wiel maar na enig gegoochel met de zweep waardoor ik met één hand moest sturen kreeg ik hem gelukkig toch weer los. Pff… dat was even schrikken maar ondanks dat konden we toch snel door blijven rijden. We eindigde nogmaals foutloos in een tijd van 127 sec. Dit bleek goed voor de eerste plaats. Van de 4 wedstrijden hebben we er 3 gewonnen en een keer 2e. De 3 beste resultaten worden meegenomen naar de finale wedstrijd in maart. Die is verplicht om te rijden en telt dan als afsluitende wedstrijd mee. Het blijft dus tot het laatste moment spannend.

 

 

Mini Marathon Lisse

8 januari 2012

Wat een dag. Vandaag naar de marathonwedstrijd bij de St. Hubertusmanege in Lisse geweest. Omdat de ponies de vorige wedstrijd erg druk waren heb ik in de afgelopen 10 dagen alleen dressuurmatig getraind. Wel met kegeltjes erbij zodat ze leren niet direkt hard te willen als ze een kegel zien. ‘s Morgens de ponies nog even laten rennen in de bak en daarna vol goede moed met groom Angelina en supporter ome Hennie naar Lisse. Ook Gert, Sebastiaan en Vincent kwamen kijken. Er waren 16 pony tweespannen aangemeld waaronder hele goede zoals Nathalie en Willem v.d. Ende, dit zijn echte toppers. Mijn voornemen was om lekker gecontroleerd rond te gaan en dan zouden we wel zien wat er van kwam. Het inrijden ging goed, bewust niet gegaloppeerd om de pony’s rustig te houden en alleen gehoorzaamheidsoefeningen gedaan. Er stond een prachtig parcours met hele lange lijnen en maar 2 hindernissen maar wel van A t/m F. poorten. De eerste manche verliep hard maar gecontroleerd. Helaas draaide ik te laat naar de kegels van hindernis 4 en 5 waardoor er 2 ballen vielen. Dat was jammer maar m’n eigen schuld. Toch nog een snelle tijd van 122,2 sec. De snelste tijd stond op dat moment op 119 sec. gereden door Willem v.d. Ende. Tussendoor de ponies even laten stappen en toen de tweede manche in. Deze verliep echt helemaal top. We gingen vreselijk hard maar de ponies bleven gecontroleerd naar voren gaan. Ook in de ruime hindernissen konden we goed door blijven galopperen. Tijd 116,4 en foutloos. We werden na de finisch onthaald met een groot applaus want dit bleek de snelste foutloze tijd van de dag te zijn!!!! Dit was even kicken natuurlijk. We eindigde op de tweede plaats achter Willem v.d. Ende met slechts 3 seconde verschil. Tijdens de prijsuitreiking werd ik flink verwend want er bleek een grote wisselbokaal beschikbaar te staan voor de menner met de snelste foutloze ronde! Naast 2 pakketten met een fles wijn, chocolaatjes, snoepjes, zakflacon voor de Jägermeister en een tegoedbon kreeg ik ook nog eens een paardenfleecedeken kado. Onze dag kon niet meer stuk. Het voelt heerlijk als je de ponies zo hard en gecontroleerd door de hindernissen kunt sturen.

FILMPJE 2E MANCHE

Terug