Nieuws 2011

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

3e wedstrijd Pin en Ga cup

29 december 2011

Al weer de 3e competitie wedstrijd van de Pin & Ga cup. Dit keer bij het Oude Veer te Van Ewijcksluis. Voor ons een nieuwe lokatie helemaal in de kop van Noord Holland, meer dan 100 km rijden. Een prima accommodatie met een hele lange rijhal van circa 80 m. De eerste manche verliep goed hoewel ik de ponies wel eens lekkerder vond lopen. We eindigde foutloos in een snelle tijd van 109 sec. Dit was een eerste plaats in de eerste manche. Tussendoor de ponies op adem laten komen en toen naar de tweede manche. De ponies waren erg heet en als een vuurpijl gingen ze er vandoor. Vooral op de lange stukken hadden we een zeer hoge snelheid. Hierdoor ging ik soms te hard de hindernis in. Uiteindelijk kostte me dit 2 balletjes. Wel weer een nette tijd van 110 sec. Een vijfde plaats in de tweede manche. Maar de twee manches worden bij elkaar opgeteld en daardoor kwamen we toch nog op een tweede plaats uit. Daar mag ik zeer tevreden mee zijn. Hierdoor ga ik nog steeds aan de leiding in deze competitie, spannend!

 

 

Storm tijdens strandrit

27 november 2011

Vandaag uitgewaaid op het strand met de strandrit van de Hoofdstad Aanspanning. We vertrokken met circa 20 aanspanningen en een aantal ruiters vanaf IJmuiden over het strand naar Zandvoort. Een prachtig gezicht. Tegen de wind, oftewel storm in. Hoge golven met witte schuimkoppen, flinke regen, het deed zeer in je gezicht. De ponies hadden de primeur om het strand en de zee voor het eerst in hun leven te zien, ze vonden het reuze spannend. Maar het zijn moedige ponies, dus het duurde niet lang of ze liepen de zee in. Echt schitterend. In Zandvoort uitgerust in een binnenmanege. Het is maar goed dat ze in een prima conditie zijn want al met al was het behoorlijk zwaar voor ze. Gelukkig regende het niet op de terugrit maar het stormde behoorlijk. Onderweg even een foto sessie gemaakt. De ponies kwamen echt moe bij de trailer aan. Ik heb ze goed uitgestapt en daarna lekker in de trailer gezet. Na afloop werd er goed voor de inwendige mens gezorgd, zuurkool en/of boerenkool met worst. Thuisgekomen de ponies extra biks gegeven en toen nog de koets en het tuig schoongespoten want zeewater is niet zo goed voor het materiaal. Kortom een zeer geslaagde dag van vereniging de Hoofdstad Aanspanning.

strandrit

strandrit

strandrit

strandrit

2e wedstrijd Pin en Ga cup

20 november 2011

Amper uitgerust van Paard & Koets gingen we vandaag weer op weg naar de 2e Mini Marathon wedstrijd van de Pin & Ga competitie. Dit keer naar de Noorder Koggenruiters te Benningbroek. Eerst nog het parcours verkennen en vervolgens inspannen. Groom Angelina kon niet mee, maar Lex Felix was een prima vervanger. De ponies hadden er zin in en na het horen van de bel gingen ze weer vliegensvlug van start. De eerste manche liep lekker en we kwamen foutloos door de finisch in een snelle tijd van 112 sec. De tweede manche liep nog beter, hoewel Lex me wel redde van een balletje door de wagen snel om te trekken, super gedaan Lex!. In een tijd van 105 sec. gingen we wederom foutloos door de finisch. Niemand kon meer aan deze tijd tippen en ondanks dat er maar liefst 15 pony 2-spannen meededen wisten we wederom de eerste plaats te behalen. In colonne reden we met een 5-tal trailers van mede clubgenoten door de dikke mist huiswaarts. De ponies hebben beslist een paar vrije daagjes verdiend.

 

Paard en Koets (Equirience) 2011

19 november 2011

Een lange dag op de beurs Paard en Koets in de Brabanthallen te 's Hertogenbosch. Met het showteam van het Appaloosa Stamboek hebben we 2 keer een supergoeie carrouselproef neergezet. De figuren gingen echt heel goed en de opzwepende muziek deed de rest. Van diverse mensen en ook de organisatie hebben we zeer veel complimenten gekregen. De ponies hebben ook nog een aantal uren bij de stand van het stamboek gestaan waar ze veel bekijks hadden.

's Avonds was het de beurt aan de Hoofdstad Aanspanning. Met een 6-tal authentieke tandem aanspanningen betraden we de hoofdpiste. Zo dat was echt magnifiek. Angeline en ik zaten in een prachtige GIG uit 1890. De ponies deden het heel goed. Het was flink sturen geblazen tussen de grote tuigpaarden in. Twinkie liep echt te showen, dat was gewoon genieten. Echt schitterend mooi om mee te maken. We gingen 's avonds om tien uur moe maar voldaan door de zeer dichte mist naar huis.

FILMPJE VAN HET TANDEM RIJDEN

paard en koets paard en koets

paard en koets

 

Sportdag Appaloosa Stamboek

5 november 2011

Op de goed georganiseerd Sportdag van het Appaloosa Stamboek hebben we goede resultaten behaald. De Sportdag vond plaats in manege Nimmerdor te Leusden. Als eerste deden we mee met het bestgaand mennen. Twinkie liep weer heerlijk voor de wagen. De jury was erg enthousiast en met name de tactvolle beweging en impuls van Twinkie vond ze super. Twinkie behaalde voor de 4e keer de titel bestgaand menpony binnen. Hierna was het de beurt aan Angelina. Zij reed met Vanaty een dressuurproef in de B-onderling. Dit deed ze echt heel goed en wist de 1e plaats te behalen. Vervolgens reed ik met Twinkie een dressuurproef in de L klasse. Voor haar de eerste keer een L proef, maar ook dit ging haar heel goed af, resultaat een 1e plaats en een winstpunt. Ook met het 2-span Twinkie en Vanaty nog een dressuurproef gereden in de L dressuur. Ook hier een winstpunt en een 1e plaats. Kortom een top dag. Aan 4 onderdelen meegedaan en 4 keer een 1e plaats. Beter kon niet, we gingen dan ook zeer tevreden naar huis.

sportdag 2011 sportdag 2011

sportdag 2011 sportdag 2011

links: Angelina met Vanaty rechts: ereronde met de voorzitter van het NAS

 

1e competitiewedstrijd Mini Marathon Pin en Ga Cupl

23 oktober 2011

Bij de Beemsterruiters in Middenbeemster werd de 1e mini marathon wedstrijd gereden van de Pin en Ga cup. Na het verkennen van het parcours gingen we van start. De ponies hadden er weer zin in. Na het horen van de bel gingen ze vliegensvlug door de start heen. De 1e manche liep niet helemaal vlekkeloos maar we scoorden toch een ontzettend goede tijd. 1.58 sec. maar helaas 2 balletjes. De 2e manche verliep volgens het boekje. Supersnel en strak door het parcours heen en ook alle balletjes bleven liggen in een tijd van 1.48 sec. Dit bleek aan het einde van de dag goed te zijn voor de eerste plaats. Een goed begin van de competitie.

FILMPJE

middenbeemster

middenbeemster

 

 

Gezelligheidsrit menvereniging In het Gareel

16 oktober 2011

Uitnodiging gekregen om mee te rijden met de gezelligheidsrit van menvereniging in het Gareel. En gezellig was het! De start was bij de haven in IJmuiden. Na een lekkere bak koffie gingen we van start. Via IJmuiden naar Santpoort en vervolgens via de duinen weer terug naar IJmuiden. Onderweg een 2-tal stops. De zon stond aan een strak blauwe lucht, kortom het was genieten. De ponies liepen voor de 4e keer in Tandem maar ze deden het super. Het achenbach systeem is even wennen voor mij maar aldoende leert men. Terug bij de haven eerst de ponies verzorgd en daarna konden we ons te goed doen aan kibbeling. Een zeer geslaagde dag.

gezelligheidsrit

Clubkampioenschappen

1 oktober 2011

Menvereniging Haarlemmermeer organiseerde vandaag haar clubkampioenschappen dressuur en vaardigheid. Vorig jaar mocht ik de wisselbeker mee naar huis nemen dus we gingen er weer voor. De dressuur liep lekker en daar scoorde ik 190 punten. Overgecontreerd gingen we de vaardigheid in. We reden in een strak galop tempo door het parcours en alle balletjes bleven liggen, Barrage, dacht ik. Maar wat bleek ik had één poortje niet helemaal correct genomen. Er stonden drie pionnen vlak naast elkaar. Ik dacht dat de 2 rechter pionnen de hindernis was maar dit bleek de 2 linker pionnen te zijn. Kortom....dit was een duur foutje want alle combinaties die volgenden reden er balletjes af, maar ja niets aan te doen. Ik was echter wel super tevreden hoe de ponies door het parcours gingen, ze stonden super in de hand, dus al met al toch tevreden. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking met aansluitend een gezellige BBQ..

clubkamp clubkamp

clubkamp clubkamp

 

Hippiade

17 september 2011

Vandaag was het zover, de Hippiade op het terrein van de KNHS in Ermelo. Gisteren de menwagen en het tuig opgepoetst en natuurlijk de ponies er top bijgezet. Afgelopen week nog een privéles gehad van Jeremy, dat liep al goed, hierbij ook de ponies nog even omgezet. Dit was gewaagd maar het pakte super goed uit. De ponies liepen vandaag hartstikke fijn en we behaalde de 4e plaats. Helemaal top. Hier ben ik super tevreden mee.

hippiade hippiade

hippiade hippiade

Minimarathon in Hoofddorp

11 september 2011

Mijn eigen menvereniging, Haarlemmermeer-Spaarnwoude, organiseerde vandaag een minimarathon. Een mooi parcours, prachtig weer, veel publiek en ook nog 2 top ponies en een super goeie groom (Angelina) mee. Om de ponies los te werken was er eerst een rit uitgezet door het Haarlemmermeerse bos, dit is al leuk om te doen. Daarna de 1e manche gereden. De ponies hadden er zin in. Ze gingen super snel door het parcours. 3 hindernissen te gaan waarvan 1 een boshindernis. Vanuit de rijbak scheur je dan met topsnelheid een stukje bos in waar de bomen een hindernis vormen, echt prachtig. De eerste manche verliep foutloos en hadden we de snelste tijd. De tweede manche verliep ook foutloos en nog sneller. We scoorde de snelste dagtijd. Echt top. Het was voor de ponies wel zwaar maar ze hielden zich kranig. Resultaat een 1e plaats.

minimarathon mm Hoofddorp

mm Hoofddorp mm Hoofddorp op topsnelheid

 

 

Twingo en Rens naar nieuwe eigenaar

10 september 2011

Vandaag zijn Twingo en Rens naar hun nieuwe stal vertrokken. De 2 vrolijke hengstjes waren inmiddels geruind en zullen nu als "knuffelponies" door het leven gaan. Ze krijgen het prima bij Tine en ik wens haar super veel plezier met dit leuke stel. Voor mij is het toch wel even wennen dat ze weg zijn.

 

Bosrit met de Hoofdstad Aanspanning

4 september 2011

De Hoofdstad Aanspanning organiseerde vandaag voor haar leden een bosrit in en rond de prachtige omgeving van Doorn. Doorn ligt temidden van de Utrechts Heuvelrug en is echt schitterend om te rijden. Glooiende bospaden, heide, prachtige lanen met hele mooie huizen. Kortom het was genieten. We begonnen helaas met heel heel veel regen, maar al snel werd het droog en was het echt genieten. Het was weer super georganiseerd, verkeersregelaars, catering tijdens de 2 stops en na afloop nog iets lekkers van de BBQ. In de bossen was het soms behoorlijk baggerig en de ponies, de wagen en het tuig waren nog nooit zo vies geweest. Maar thuis is alles met de hogedruk lekker schoon gespoten, ook de ponies gaan er dan onder. Volgens mij vonden ze het wel lekker.

bosrit doorn

bosrit doorn

 

 

Een goede score vandaag in Wormerrveer

28 augustus 2011

In Wormerveer was vandaag een dressuur en vaardigheid wedstrijd. Ik begon met Twinkie in het enkelspan. Het was al heel lang geleden dat ik in het enkelspan een wedstrijd heb gereden, zeker twee jaar geleden. Maar ik wil dit vaker gaan afwisselen. Twinkie liep super door haar B proef heen. We scoorden 183 punten, dus een winstpunt. Voldoende om de volgende keer L te mogen starten. Omdat er ook ingeschreven kon worden voor de Hobbyklasse heeft m'n vaste groom Angelina vandaag een dressuurproef gereden met Vanaty. Vanaty was super in vorm vandaag, lekker voorwaarts en Angelina stuurde haar echt heel goed rond. Resultaat 186 punten en een eerste plaats. Daarna de ponies samen weer ingespannen voor de vaardigheid. Vanwege de vele regen was de vaardigheid naar de binnenbak verplaatst en telde hierdoor helaas niet mee voor de officiële puntenregistratie.Jammer want we waren dit keer goed op dreef. Er stond een pittige vaardigheid met korte wendingen. Maar daar zitten Twinkie en Vanaty niet mee, en ik ook niet. We bleven 2 keer foutloos en vlogen super snel door het parcours. De jury riep vanuit zijn hokje dat het een perfecte rit was. Dit was echt kicken want bij alle andere combinaties vlogen de ballen in het rond. Vervolgens nog een L dressuurproef met het 2-span gereden. Dit ging netjes en ook hier scoorden we een winstpunt, 187 punten. Het was een heerlijke dag en we hielden het ook nog droog. Een goed georganiseerde wedstrijd op een prachtige accomodatie.

Naar de HIPPIADE!

20 augustus 2011

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Districtskampioenschappen Mennen in Maasdijk. Ondanks dat we de laatste weken, vanwege de vakantie, weinig hadden kunnen trainen hebben we toch een goed resultaat weten te behalen. Twinkie en Vanaty deden hun best ondanks dat ik zelf niet helemaal fit was. Resultaat een 3e plaats bij de overall L-M-Z dressuur pony tweespannen en tevens een ticket voor de Hippiade. Hier ben ik echt super blij mee. Met mijn paarden destijds is het me nooit gelukt ook al zat ik er een paar keer heel dicht bij. Geweldig om dit een keer mee te mogen gaan maken. De vaardigheid startte ik super maar was helaas zo dom om verkeerd te rijden. Dit was me nog nooit gebeurd maar dit moet je zeker niet doen als het een kampioenschap betreft. Hierdoor liep ik voor dit onderdeel een ticket voor de Hippiade mis. Maar dat vind ik niet erg. Ik ga me nu concentreren op de dressuur en hoop er straks het beste er van te maken. Ben super trots op m'n kleine ponies.

Viola weer thuis

15 augustus 2011

Viola heeft geruime tijd op dekstation Dibbits gestaan. Ondanks dat ze steeds netjes hengstig werd was het erg moeilijk om haar drachtig te krijgen. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk is het toch gelukt en is ze drachtig gescand van de Appaloosa hengst Joris van de Ledeacker. Ik hoop dat alles goed mag blijven gaan en dat ze volgend jaar een mooi gevlekt veulentje mag krijgen.

Twingo en Rens worden knuffelponies

7 juli 2011

Twingo en Rens gaan over een paar weekjes naar hun nieuwe huis. Gelukkig niet ver bij ons vandaan. En het leuke is dat de vriendjes bij elkaar blijven. Voor Rens was er ook belangstelling om als dekhengst bij een paar merries te fungeren, maar dat ze beiden bij elkaar kunnen blijven gaf voor mij de doorslag. De consequentie was echter wel dat ze gecastreerd moesten worden. Dit is vandaag gebeurd, dus beiden gaan nu door het leven als `ruin`. Ik wens de nieuwe eigenaresse heel veel plezier toe met deze `knuffelponies` en ik zal hun speelse aktiviteiten beslist gaan missen.

rens en twingo

Countryfair Aalten

25 en 26 juni 2011

Op 25 juni was het weer zover, ons jaarlijks optreden op de countyfair te Aalten. Dit jaar togen we daar heen met 3 dubbelspannen, 3 enkelspannen, 4 ruiters, een nieuwe proef en nieuwe muziek. Maandelijks hebben we de proef geoefend op het gastvrije Hippisch Centrum de Peperd te Velddriel. Voor iedereen is Aalten een hele afstand maar het is altijd een geweldig evenement. De eerste dag regende het helaas. We mochten 2 keer de show rijden. Beide keren verliep het prima. Door de regen was er minder publiek maar dat kon de pret niet drukken, we waren super tevree. ´s Avonds hebben we de BBQ aangestoken en gekampeerd, d.w.z. overnacht in de trailer. De ponies liepen in het land. De volgende dag was het fantastisch weer, volop zon en ook de temperatuur liep al snel op. Na het gezamenlijke ontbijt togen we weer naar de Countryfair waar het publiek in grote getalen binnen stroomde. Ook op deze dag weer 2 shows te rijden. Beiden verliepen echt helemaal top. Het publiek was enthousiast over de `grote vlekken show`. De proef zit mooi in elkaar en vooral de molenwiek met de aanspanningen en de ruiters op een kleine cirkel in het midden is echt heel mooi om te zien. Moe maar voldaan gingen we ´s avonds naar huis. Twinkie en Vanaty hebben zich ook weer fantastisch gedragen, het is heerlijk om zulke ponies te hebben.

aalten aalten

links: de hele club, rechts: de molenwiek

aalten aalten

links: de enkelspannen, rechts: mijn toppertjes

aalten aalten

links: de ruiters, rechts: de tweespannen met de Pippies

Twingo en Rens worden te koop aangeboden

24 juni 2011

Het blijft schitterend om naar deze 2 hengstjes te kijken. Ze kunnen het samen prima vinden en dagelijks spelen ze heel wat af. Het lijkt er soms hard aan toe te gaan maar ze hebben nooit een schrammetje, ze weten precies hoever ze kunnen gaan. Ondanks dat ik ze geweldig vind heb ik toch besloten om ze te gaan verkopen. Voor het mennen blijven ze me toch iets te klein. Rens zal circa 92/93 cm worden en Twingo 96/97 cm. Voor het mennen heb ik het liefst een pony van 1 m. of iets groter. Ik heb geen haast met verkopen maar mocht er iemand zijn die serieuze belangstelling heeft, neem dan kontakt met me op. Meer info staat op de pagina Aanbod

rens en twingo rens en twingo

twingo rens

Tandem rijden

14 juni 2011

Het lijkt me leuk om met Twinkie en Vanaty tandem te gaan rijden. Omdat ik nog niet precies weet hoe dit allemaal in zijn werk gaat, want het is niet zo eenvoudig als het lijkt, mochten we tandem rijden met de paarden van Joep van Haasteren. Hij heeft 2 schitterende tuigpaarden, Piet en Pierre. Samen met Angelina hebben we privé les gehad van Gert van Groningen en van Joep. Het was echt kicken om met zo´n span grote paarden te mogen rijden, wat een power! Het was behoorlijk wennen hoe de leidselvoering was maar na een poosje konden we toch lekker rondsturen en volgens Gert en Joep zijn we "geslaagd".

tandem tandem

 

Dressuur en vaardigheid in Hoofddorp

5 juni 2011

Het was al weer even geleden dat we een echte dressuur en vaardigheid wedstrijd hadden gereden. In Hoofddorp, bij onze eigen vereniging, werd deze vandaag georganiseerd. We hadden inmiddels voldoende punten om L dressuur te mogen starten dus we konden weer voor een nieuwe uitdaging gaan. De eerste proef liep Vanaty niet helemaal lekker, ze had wat last van vliegen. Voor de tweede proef de ponies maar even ingespoten met antivlieg en dat hielp voor Vanaty. Deze proef ging lekker. We eindigden met 190 en 189 punten twee keer op de eerste plaaats. Daarna de vaardigheid. We hadden er weer een aardige snelheid in maar helaas viel er 1 balletje, maar hier toch nog een winstpunt gescoord. Weer een dag met een mooi resultaat.

 

Dag van het Aangespannen Paard te Utrecht

28 mei 2011

Vandaag organiseerde de studenten van de faculteit diergeneeskunde weer de jaarlijkse Dag van het Aangespannen Paard. Op deze dag zijn er vele aktiviteiten waaronder een oefenmarathon. Op vrijdagavond, samen met Angelina, hebben we de hindernissen verkend. Het is altijd weer een hele klus om alles te onthouden!. Zaterdag begonnen we met de dressuur, deze verliep echt goed, zo lekker heb ik nog nooit een dressuurproef gereden met de ponies. Het resultaat was een 1e plek. Vervolgens de vaardigheid. Deze ging direkt op tijd dus het was gas en gaan. Ook hier scoorden we goed, de snelste tijd maar wel 1 balletje. Daarna begon het wegtraject. 10 kilometer in draf en 1 kilometer in stap. De ponies gingen lekker. Het was een schitterende omgeving om te rijden. Toen volgenden de 5 hindernissen. De hindernissen waren prachtig gemaakt. We gingen foutloos door de hindernissen. Het mooist was de waterhindernis, daar gingen we echt met een super snelheid in. Ook werd er een steile helling genomen, dat was wel spannend! Daarna was het afwachten op de uitslag. Er deden maar liefst 22 pony tweespannen mee. We eindigde op de 1e plaats, dit had ik van tevoren echt nooit verwacht. Hierdoor mochten we ´s middags de Grande Finale rijden. De beste combinaties van de paarden-pony, enkel en dubbelspan mochten hier aan mee doen. Er werd een spiegelparcours gereden, een slalom met een hindernis en dan zo snel mogelijk naar de finisch. Zo, ik wist niet dat ik zo snel kon. Aangemoedigd door het publiek, de speaker en keiharde muziek vlogen we door het parcours. We eindigde op de 3e plaats. Wat een super ponies heb ik toch. Met een rozet, beker en voedingssupplementen gingen we zeer voldaan naar huis.

DAP dap

dap dap

 

 

Springwedstrijd Vincent en Jamal

21 mei 2011

Vincent en Jamal hebben vandaag meegedaan aan de springwedstrij op Lucky Stable. Het losrijden in de binnenbak ging de combinatie super af en er werden behoorlijke hoge sprongen genomen. Ondanks dat Vincent super zijn best deed lukte het hem niet om met amal helemaal rond te komen. Jamal vond de mooi geschilderde hindernissen toch wat eng en besloot af en toe te stoppen. Vincent heeft het goed geprobeerd en een volgende keer lukt het misschien wel.

vincent en jamal vincent en jamal

nog een paar laatste aanwijzingen van instruktrice Nikki

Springles Vincent met Jamal

20 april 2011

Woensdag 20 april. Vincent heeft vandaag voor het eerst weer buiten gelest. Springen vindt hij erg leuk om te doen en het is echt een leuke combinatie om te zien, aldus een trotse moeder. Na afloop vond Jamal het heerlijk om in het land te rollen onder toezicht van z'n appaloosa vriendinnetjes.

springles springles

springles springles

springles Na het werk lekker rollen in het land

 

Viola en Vanaty in 2-span

20 april 2011

Vandaag voor het eerst Viola en Vanaty samen in 2-span gezet. Dit was toch wel spannend omdat Vanaty nogal dominant is in haar gedrag naar andere ponies. Eerst even in de bak gereden, lekker zwaar, daar moesten ze hard in werken en hebben dan niet zoveel tijd om te klieren. Daarna het land in, daar ging het nog niet helemaal goed. Viola werd wat angstig en wilde er vandoor gaan. Gelukkig was groom Angelina er bij, dus daardoor ging het weer goed. Toen toch nog maar weer in de bak gereden, toen ze beiden moe waren nog even het land in, waar het dit keer wel goed ging. Beide ponies hebben dezelfde kleur en spikkels, vanaf de bok is dit wel heel mooi om te zien hoor.

viola en vanaty viola en vanaty

Marathon Hoofdstad Aanspanning

17 april 2011

Op zondag 17 april organiseerde de Hoofdstad Aanspanning weer een marathon wedstrijd in het Amsterdamse bos. Omdat dit pas mijn 2e grote marathon wedstrijd was deed ik nog mee met de onervaren combinaties. De avond ervoor hebben Angeline en ik de hindernissen gelopen, ben altijd bang dat ik de route vergeet! Ook nu was het weer fantastisch. Om half 12 starten we met de dressuur. De eerste paar onderdelen vond ikzelf niet zo lekker gaan maar daarna liepen de ponies weer lekker. Uiteindelijk bleken we 1e in de ring te zijn. Na de proef snel omgekleed en naar de veterinair. Daar was alles okay dus konden we starten aan het eerste wegtraject. Dit liep echt heel goed, ondanks het oponthoud dat we hadden doordat we een ruiter tegenkwamen die niet langs de menwagen durfde. We moesten best nog snel doorrijden om binnen de toegestane tijd te finishen, maar dat lukte. Daarna het staptraject. De laatste tijd hebben we flink op de stap getraind omdat de ponies hierin meer snelheid moeten ontwikkelen. Dit had echt z’n vruchten afgeworpen want we eindigde ook hier binnen de tijd. Daarna weer naar de veterinair. De ponies zijn echt goed in conditie, en ook dit keer gaf het geen enkel probleem. Op naar het volgende wegtraject met de hindernissen. Wauw, wat is dat toch gaaf om te doen. De eerste 3 hindernissen gingen super, daarna weer het bos in en daarna nog de laatste 2 hindernissen. De vierde hindernis gingen we helemaal super snel, hier hadden we de 2e dagtijd. In de laatste hindernis ging ik helaas dusdanig hard dat ik niet tijdig kon wenden en daardoor per abuis een poort van de verkeerde kant inreed, snel gecorrigeerd en toch nog een super snelle tijd in deze hindernis gereden. Toen naar de finish, keurig binnen de tijd. Even stappen en weer naar de veterinair. Twinkie was nog een beetje hyper van de laatste hindernissen, maar ze herstelde snel en de veterinair vond het okay. Nog snel even het parcours van de vaardigheid verkend. Deze liep vlekkeloos en zonder dat er ballen afvielen eindigden we binnen de tijd. De ponies lekker met koud water afgesponsd en daarna heeft Gert ze alvast mee naar huis genomen zodat ze lekker het land in konden, dat hadden ze wel verdiend. Wachten op de prijsuitreiking was geen straf, want de zon scheen en het was met elkaar gezellig. We eindigden als 1e van de tweespannen ponies onervaren met 110,6 punten!!! Helemaal top! Ik baalde nog wel even dat ik de fout had gemaakt in de laatste hindernis want hierdoor liep ik 20 onnodige strafpunten op. Maar het was echt kicken om dit te doen en volgend jaar, hebben we besloten, gaan we meedoen met de ervaren combinaties.

marathon marathon

Marathon

marathon marathon

Dressuur en vaardigheid

Carrouselwedstrijd Lucky Stable

16 april 2011

Zaterdag 16 april was het de beurt van Vincent om aan een wedstrijd mee te doen. Elke woensdag lest hij met zijn pony Jamal bij Lucky Stable. Er was al heel wat weken een leuke carrouselproef geoefend. Ze waren verkleed als politiemannen en er waren natuurlijk ook 2 boeven mee. Er werd gegroet met een pistool en dat zag er echt heel stoer uit. Ondanks dat Jamal in het verleden niet van harde muziek hield en dan regelmatig de benen nam is hij er nu aardig aan gewend. De proef ging heel erg goed, maar ze vielen net buiten de prijzen.

carrousel carrousel

carrousel groeten met gericht pistool

Weekend Kootwijk

8, 9 en 10 maart 2011

8, 9 en 10 maart zijn we een gezellig weekend met Appaloosa vrienden naar Kootwijk geweest. Wederom was het schitterend weer en we hebben dan ook elke dag prachtige ritten gemaakt. Door de droogte was het zand wel zwaar maar de ponies zijn in een goede conditie en hierdoor was het prima om te doen. Kootwijk blijft prachtig om te rijden en daarnaast is het natuurlijk super gezellig om met elkaar een weekendje op stap te gaan. Er zal zeker wel een vervolg plaatsvinden.

kootwijk 2011 kootwijk 2011

Wat een prachtige omgeving

kootwijk 2011 kootwijk 2011

Stoere Vincent op de boek

kootwijk 2011 kootwijk 2011

Toekomstig 4-span?

Openingsrit Hoofdstad Aanspanning

27 maart 2011

Zondag 27 maart hebben Gert, Vincent en ik meegereden met de openingsrit van de Hoofdstad Aanspanning. Zo dat was echt leuk!. Maar liefst 28 aanspanningen reden mee, waaronder een 6-span en een 4-span, echt prachtig om te zien. In een lange stoet reden we vanuit De Kwakel richting de Vrouwenakker en naar De Hoef. Voor ons natuurlijk bekend terrein maar het was schitterend om te zien hoe enthousiast iedereen is als ze zo’n lange stoet rijtuigen voorbij zien komen. Mensen staan spontaan te zwaaien of beginnen zelfs te klappen. Het was schitterend weer en onderweg hadden we een 2-tal stops. We waren de enige met kleine ponies maar ze konden de paarden super goed bijhouden. Het is een leuke club mensen bij elkaar en zeker voor herhaling vatbaar.

openingsrit openingsrit

openingsrit openingsrit

Finale mini marathoncompetitie te Barsingerhorn

20 maart 2011

Zondag 20 maart was het eindelijk zover, de finale van de mini marathon competitie van Noord Holland. De eerste 3 wedstrijden hebben we heel goed gereden en we stonden 1e in de competitie. We reisden helemaal af naar Barsingerhorn, zo dat is niet naast de deur! Angelina was niet in de gelegenheid om te groomen maar Marianne Govers was weer bereid om me te helpen, helemaal top! Normaal ben ik niet zo zenuwachtig, maar dit keer dus wel. De eerste omloop gingen we foutloos, maar de tijd was helaas niet zo snel. Dat moest in de 2e omloop dus sneller en dat deden we dan ook, super snel gingen we rond en ook bleven alle ballen liggen. Nu afwachten wat de concurrentie zou doen. Uiteindelijk bleek dat ik ex aequo was geëindigd in de competitie op de 1e plaats!!! Maar omdat dit de finale wedstrijd was gaf de dagplaatsing de definitieve uitslag. M’n concurrente was 1e en ik 4e, dus hierdoor eindigde ik als 2e in de competitie. We kunnen terug zien op een zeer geslaagde competitie.

barsingerhorn barsingerhorn

barsingerhorn barsingerhorn

 

Indoorkampioenschappen dressuur

12 maart 2011

Op zaterdag 12 maart hebben we meegedaan aan de KNHS dressuur indoorkampioenschappen van het Mendristict West te Wormerveer. De ponies gingen echt top, beiden proeven liepen ze zoals ik ze graag wilde hebben. Resultaat: KNHS Indoor kampioen van de klasse B/L/M. Met een mooi kampioenslint en herinneringsstandaard gingen we naar huis.

 

Geen marathon maar een menrit

26 februari 2011

Helaas werd de marathonwedstrijd van Aalsmeer afgelast wegens droes. Heel erg jammer natuurlijk, vooral omdat deze wedstrijd door onze vereniging werd georganiseerd. Iedereen had natuurlijk vrij gepland om mee te doen of om te helpen. In plaats van de marathon te rijden zijn we met de vereniging een heerlijke rit wezen maken in de prachtige bossen van het Leersumse Veld. 6 aanspanningen waren van de partij. Hoewel het weerbericht super slecht was begonnen we droog aan de mooie rit. Kronkelige paadjes met af en toe een aardig klimmetje of een steile afdaling, prachtig! Tijdens de pitstop was iedereen creatief met eten. De één liep met sla rond, de andere was pannenkoeken aan het bakken, ja echt met een heus gasstel. Nadat de paarden en ponies waren uitgerust en de inwendige mens weer op orde was vervolgden we de rit. Het begon wat te miezeren en al snel hield het op met zachtjes regenen. Voldaan maar kletsnat kwamen we bij de trailers aan waar we snel de dieren verzorgden. Daarna nog gezellig wat gedronken en toen weer naar huis. ´s Avonds hebben we het voortgezet door met elkaar uit eten te gaan in de Beach. Het was jammer van de marathon maar we hadden wel een heel gezellige dag met elkaar.

leersum leersum

leersum leersum

leersum leersum

 

Minimarathon Middenmeer

20 februari 2011

Vandaag de 3e competitiewedstrijd van Noord Holland gereden. Op het allerlaatste moment moest ik een andere groom regelen. Gelukkig was Marianne Govers, mede showteamlid van het Appaloosa Stamboek, bereid om te groomen. Daar was ik super blij mee want Marian heeft een hoop ervaring hiermee en het was nog gezellig ook! Marian alsnog heel erg bedankt, je deed het top!! De ponies deden weer super hun best. Het eerste parcours op tijd noteerde we de snelste tijd, helaas ging er 1 bal af, waardoor ik hier als 2e eindigde. Het speel uw spel ging ook goed. Op de allerlaatste moment stuurde ik even fout waardoor ik punten liet liggen, dit kostte me de 1e plek, maar in de eindoverall werden we 2e. In de competitie gaan we nu aan kop, dat wordt dus heel erg spannend de 20e in Barsingerhorn.

midenmeer middenmeer

middenmeer middenmeer

 

Sneeuwpret

winter 2010/2011

Ook Jamal, Rens en Twingo vinden het heerlijk om in de sneeuw te lopen.

jamal Jamal rens en twingo Rens en Twingo

Terug