Nieuws 2010

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

18 december 2010

Voor mijn gevoel was de sneeuw van de vorige winter nog maar net weg. Vandaag viel er al weer sneeuw en maar liefst ruim 20 cm.. Er was dus veel te vegen want het is wel lekker als de paarden in de uitloop kunnen. De ponies mochten lekker het land in en dat was echt genieten voor ze. Omdat ze alledrie dezelfde deken om hebben is het soms een zoekplaatje wie wie is.

sneeuw sneeuw

V.l.n.r.: Twinkie en Viola, op de rechtse foto: Vanaty, Twinkie en Viola

viola hoofd Viola viola Viola

vanaty Vanaty twinnie Twinkie

 

Viola en Twinkie voor het eerst in 2-span

12 december 2010

Onlangs heb ik Viola opgehaald. Zij is nu betuigd en vandaag heb ik haar voor het eerst in 2-span naast Twinkie gehad. Voor Viola is het helemaal nieuw. Zij heeft 13 jaar alleen maar in het weiland gelopen en diverse veulens gekregen. Nu gaat zij een sportcarriere tegemoet. Toen ze bij mij kwam was ze drachtig en in overconditie. Nu haar veulen inmiddels al weer is verkocht heb ik haar beetje bij beetje op rantsoen gezet. Ze ziet er nu fantastisch uit en is al in een mooie sportconditie. Vandaag dus de primeur. Moeder en dochter samen voor de wagen, echt kicken. Viola is een hele fijne pony, heeft hetzelfde karakter als Twinkie. Ze is heel attent en werklustig en super voorwaarts. Ik was benieuwd hoe het zou gaan. In de binnenbak van de manege hebben we ze ingespannen, dit ging zonder problemen. Lekker een aantal rondjes gereden, daarna buiten op de parkeerplaats gereden en vervolgens het bos in. Viola was wel wat kijkerig maar deed geen rare dingen. Samen hadden ze een flink tempo. Dressuurmatig moet ze nog veel leren, maar dat komt wel goed. Ik heb er een prachtige menpony bij.

viola en twinnie viola en twinnie

viola en twinnie viola en twinnie

 

2e Competitiewedstrijd te Benningbroek

21 november 2010

Alweer de 2e competitie van de marathon gereden. Dit keer in Benningbroek, een schitterende accommodatie met 2 binnenhallen van 20 x 60 meter. Het was heel koud buiten dus het was fijn dat we ook binnen konden losrijden. De avond van tevoren heb ik het parcours verkend. Het was goed te doen, geen hele moeilijke lijnen. De ponies waren behoorlijk fel en ik heb dan ook maar wat langer losgereden. Zodra ze de bel hoorden in de naast gelegen wedstrijdbak wilden ze direkt gas geven. Voor de zekerheid heb ik dus maar wat langer losgereden want ik wilden wel gecontroleerd door het parcours kunnen gaan. Het klassieke parcours ging echt super. Ze stonden goed in de hand en het ging lekker hard. Doordat de bak niet heel groot is heb je geen hele lange lijnen waar je extra gas kunt geven. Maar desondanks scoorden we op dat moment de snelste tijd en bleven we foutloos. Later op de dag was er nog maar 1 combinaties die net iets sneller was, dus hier waren we heel tevreden mee. Het speel uw spel ging helaas niet helemaal goed. Ik ging te hard de Joker hindernis in waardoor Twinkie net tegen een pion aanliep waar het balletje van af viel, dat was dus flink balen. Maar we hielden ons hoofd er bij en hebben in een razend tempo het gehele parcours 2 keer gereden. De punten van de Joker hindernis worden van het totaal afgetrokken waardoor we niet zo heel hoog konden scoren. Ondanks deze fout zijn we toch nog 6e geworden. Maar de ponies hebben weer super hun best gedaan.

 

 

Weekend Kootwijk

12-14 november 2010

Tegelijkertijd met het weekend van Paard & Koets was ik ook met de menvereniging een weekend naar Kootwijk. Het was dus een druk weekend maar wel een heel gezellig weekend. Doordat het de laatste weken veel had geregend waren de zandpaden aardig nat en er stonden diverse plassen oftewel meren. Twinkie en Vanaty gingen zonder problemen door het vele water heen. Met elkaar was het heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

kootwijk kootwijk

kootwijk kootwijk

 

Paard en Koets

13 november 2010

De laatste weken is er weer extra getraind voor onze show op Paard en Koets. Dit jaar heb ik met het 2-span meegedaan. De eerste show verliep niet helemaal zoals het zou moeten, maar de tweede verliep prima.De pony´s waren weer super braaf, hoewel ze wel behoorlijk voorwaarts halen. Het publiek genoot zichtbaar van de leuke mini aanspanningen. Met elkaar was het weer gezellig en natuurlijk hebben we ook lekker over de beurs gelopen en prachtige rijtuigen bewonderd. Op zondag heeft Viola haar show debuut gehad, samen met John v.d. Meulengraaf. Daar was zij al een paar weken om beleerd te worden. Samen in 2-span deed ze mee aan de strijdwagen race. Ook mocht ze in een ´aaibox` bij de stand van het stamboek staan en het rassendéfilé meelopen. Ze heeft dus heel veel nieuwe indrukken op gedaan. Binnenkort ga ik haar bij John ophalen.

paard en koets paard en koets

John met de strijdwagen, Viola bij de stand van het stamboek

 

We hebben de voorpagina gehaald!!!

november 2010

Tot mijn grote verrassing kreeg ik vandaag een krant toegestuurd waarop ik samen met groom Angelina en het 2-span op sta, leuk he!

minimarathon

 

Succesvol op de Sportdag van het Appaloosa Stamboek

november 2010

Het was voor ons Angelina en mij een drukke dag op de Sportdag. Ik begon met Twinkie in het bestgaand. Twinkie liep echt super en ze showde met gemak haar goede beweging wat resulteerde in de titel bestgaand menpony! Daarna reed ik een dressuurproef met Twinkie, ze liep lekker en we scoorden 192 punten en een 3e plaats. Hierna reed Angelina met Vanaty een dressuuproef. Ook Vanaty deed haar best. Ze behaalden 184 punten en een 5e plaats. Vervolgens heb ik nog met Twinkie en Vanaty in het twee-span dressuur gereden. De eerste proef behaalden we 196 punten en een 2e plaats en in de tweede proef 195 punten en een 1e plaats. We konden terug zien op een gezellige en geslaagde dag.

vanaty sportdag

sportdag sportdag

 

Een eerste plaats op de eerste marathon competitie van Noord Holland

24 oktober 2010

Vandaag was de eerste marathon wedstrijd van de mini marathon competitie "Pin en Ga" van Noord Holland. De wedstrijd vond plaats op de prachtige accommodatie van de Midenbeemster ruiters te Middenbeemster. Een dag eerder hebben Angelina en ik in de stromende regen het parcours verkend. Vandaag gelukkig minder regen, hoewel de enigste bui precies viel toen wij ons 2e parcours reden. Dit kon echter niet voorkomen dat wij als een speer door het parcours gingen. In het eerste klassieke parcours scoorden we de snelse dagtijd, ondanks dat er een balletje viel omdat Vanaty schrok en opzij sprong. Het tweede parcours bestond uit een Speel uw spel`. Dit was nieuw voor ons, maar ook hier mee scoorden we goed. Resultaat over beiden parcoursen: een eerste plaats!!! Zo, wat waren we trots op onze kleine kanjers.

middenbeemster middenbeemster

ha ha, de koeien kjiken hun ogen uit

middenbeemster middenbeeemster

schuin door de bocht en in rengalop naar de finisch

middenbeemster kijk ons glunderen!

 

 

 

Mini Marathon te Hoofddorp

12 september 2010

Vandaag hebben Angelina en ik deelgenomen aan de mini marathon te Hoofddorp. Twinkie en Vanaty zijn super in conditie en hadden er ook reuze zin in. We begonnen met een kort wegtraject van circa 2 kilometer om de ponies warm te lopen. Daarna konden we het marathonparcours in. Er stonden drie grote hindernissen, waarvan er één in een bosperceeltje lag, alsmede diverse kegeltjes. We besloten natuurlijk voor een goede klassering te gaan en gingen snel van start. De eerste twee grote hindernissen gingen goed maar ik stuurde de ponies met een te hoog tempo de derde grote hindernis in, waardoor ik niet tijdig kon draaien naar het juiste poortje en er een ton omviel. Dit kostte me 15 extra strafseconden. Voor de rest bleven we foutloos. Na het parcours gingen we voor de tweede keer het wegtraject in. Het wegtraject telde niet mee voor de klassering dus we konden rustig aan doen zodat de ponies op adem konden komen. Daarna weer het parcours in. Dit keer ging het helemaal goed. Super snel vlogen we door het parcours heen, we bleven foutloos en eindigde met de snelste rit van alle 35 combinaties. De tijd van beiden parcoursen worden bij elkaar opgeteld. Voor de overwinning kwamen we net 3 seconden tekort. Maar we waren hartstikke blij met onze 2e plaats en reuzetrots op de snelheidsduivels Twinkie en Vanaty.

mm in volle galop de hindernis in

mm draaien

mm en nog weer draaien

mm en snel naar de volgende hindernis

 

 

Veronica verkocht

september 2010

Veronica, het veulentje van Viola van Veldzicht is verkocht. Het liefst zou je alles willen houden maar soms moet je keuzes maken. Veronica heeft niet de appaloosa kleur ondanks dat beide ouders deze wel hebben. Maar ze is wel heel mooi van type, heeft een klein hoofdje en kan super bewegen. Ze is dan ook niet voor niets de volle zus van onze Twinkie. Ze gaat naar een beginnende Appaloosa fokker en ik hoop dat hij heel veel plezier aan haar mag beleven.

veronica

 

Twingo en Rens

september 2010

Het blijft geweldig om deze twee bezig te zien, ze beginnen al mooi uit te groeien en laten regelmatig zien dat ze beiden super kunnen bewegen. Voorlopig laat ik ze nog hengst en wie weet worden ze goed genoeg om in 2012 op de hengstenkeuring te verschijnen. Daarna zal Rens verkocht worden omdat hij voor mij te klein blijft. De meeste Appaloosaliefhebbers willen graag hele kleintjes, maar voor in de sport heb ik toch liever een pony van rond de 1.00 m. Het ziet er naar uit dat Twingo dat wel gaat halen dus die zal dan waarschijnlijk wel blijven en betuigd gaan worden.

rens en twingo rens Rens

rens twingo Twingo

 

Twinkie en Palousa-Corona reserve-kampioen van Nederland

september 2010

Zaterdag 4 september, zijn we naar de Nationale Keuring van het Appalosoa Stamboek geweest. Omdat Palousa-Corona in 2008 en 2009 al Nationaal Kampioen was geworden waren we eigenlijk niet van plan om haar dit jaar weer mee te nemen. We hadden gehoopt dat we dit jaar met een veulentje naar de keuring konden gaan. Helaas ging dat niet door omdat Caprice een éénkleurig veulen heeft gekregen (wel een hele mooie) en Celesta tijdens de bevalling is overleden. Haar veulen Celina meenemen was ook geen optie want zij staat nog in de kraamkliniek. En om helemaal niets mee te nemen is ook niet leuk, dus dan toch Corona nog maar een keer meenemen. Corona was super mooi in conditie. 's Morgens liet ze zich super zien bij de jury. Het jurycommentaar luidde: "Helemaal niets op aan te merken, waren er maar meer hiervan". Ze kreeg een eerste premie en mocht s'middags deelnemen aan de kampioenskeuring. Tijdens de kampioenskeuring liet ze zich duidelijk wat minder zien, ze was wat gespannen waardoor ze zich achter wat vasthield. Geen kampioenstitel dit jaar maar wel een zeer verdienstelijke Reserve-kampioen. Ook daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.

Omdat Corona niet zo vaak in de trailer staat hebben we ook onze pony Twinkie van Veldzicht meegenomen. Deze kon mooi als gezelschap dienen en toen ook maar meteen opgegeven voor de keuring want dan ben je er toch nietwaar. De laatste weken heb ik haar extra getraind, voerschema aangepast, geschoren en mooi getoiletteerd. Ze stond er super bij, maar op de keuring komen meer goede mini appaloosa's, de kwaliteit is daar de laatste jaren flink omhoog gegaan. Ik had dan ook geen enkele verwachting. In haar rubriek kreeg ze een 1a premie en mocht hierdoor deelnemen aan de kampioenskeuring. Daar liet ze zich werkelijk super zien. Ik weet dat ze exterieurmatig lengte in haar hals mist maar doordat ze super kan stappen en draven wist ze toch het reserve-kampioenschap te behalen! En dat uit meer dan 50 pony's, wat was ik trots op haar!.

corona Palousa-Corona

twinkie Twinkie van Veldzicht

twinnie en corona Hee, heb jij ook zo´n mooi lint gekregen

yvonne Trots!

 

Countryfair Aalten

juni 2010

Ook dit jaar hebben we met het Appaloosa Stamboek weer deelgenomen aan de Countryfair te Aalten. Een schitterend meerdaags evenement waar het prima toeven is. De weersomstandigheden waren dit jaar extreem heet waardoor het bezoekersaantal minder was dan voorgaande jaren maar desondanks was er voldoende belangstelling om onze show te bekjjken. Met elkaar hebben we veel plezier beleeft. Zowel Twinkie als Vanaty waren mee. Vanaty werd door Annie Arts gereden omdat zij zelf niet de beschikking had over haar eigen pony. Vanaty was super braaf. Zelf heb ik met Twinkie gereden, heerlijk!. `s Avonds hebben we weer gekampeerd bij boer Benny op de nabij gelegen camping. De kinderen konden daar lekker een duik nemen in het zwembad en daarna hebben we met elkaar uitgebreid gebarbecued en ook nog een kampvuur gemaakt. De ponies liepen bij elkaar in het weiland en ook zij hadden het prima naar hun zin. Het was een heel gezellig weekend en weer voor herhaling vatbaar.

aalten aalten

Alle deelnemers van de show.

aalten aalten

Vanaty met Annie en Twinkie met Yvonne. ´s Avonds ons tentje neergezet en de ponies lekker er naast in het land.

aalten aalten

Vincent mocht ook een keer meerijden. Ik was blij dat ik voor de pony´s een vliegendeken mee had genomen.

 

 

Clubkampioen!

mei 2010

Vandaag meegedaan aan de clubkampioenschappen van de menvereniging Haarlemmermeer. Het was nog even spannend of ik wel mee kon doen omdat Twinkie een dag eerder een voorijzer verloor. Maar gelukkig was m´n hoefsmid Mark zo goed om dit tijdig te verhelpen, klasse! En dat was maar goed ook want Twinkie en Vanaty waren vandaag super in vorm. De laatste weken liepen ze niet helemaal lekker, ze liepen erg tegen elkaar aan te duwen. Nadat ik ze van plek had omgewisseld en een paar goede tips kreeg van m´n meninstructeur liep het weer goed, John bedankt!. De dressuurproef ging dan ook lekker. Na de dressuur mochten we de vaardigheid rijden. Dit ging direkt op tijd dus we moesten er meteen tegen aan. Maar het liep gesmeerd, foutloos en de snelste tijd. `s Middags bij de prijsuitreiking bleek ik ook 1e met de dressuur te zijn en van de enkel en tweespannen de beste klassering te hebben over 2 onderdelen zodat ik tot clubkampioen werd gehuldigd. Naast de oranje rozetten, medailles en het kampioenslint werd ook nog een mega grote gouden wisselbokaal van 45 cm hoog overhandigd. Daarnaast had ik ook nog eens de hoogste punten in de dressuur behaald en kreeg hiervoor de "Koolzaad trofee" uitgereikt. Een topdag dus, het kon niet beter. Mennen met een tweespan doe je niet alleen, dat doe je met een team! Graag bedank ik dan ook Angeline, m´n fantastische groom die me met alles helpt. Ook bedank ik ome Hennie die altijd voor me bezig is en last but not least m´n man Gert, hij heeft weer fantastische foto´s gemaakt..

Hoofddorp Hoofddorp

Hoofddorp Hoofddorp

bekers

 

Twingo en Rens 1 jaar

mei 2010

Twingo en Rens, onze 2 stoere hengstjes, zijn al weer 1 jaar oud. Samen spelen en rennen ze heel wat af. Nu is het nog spel maar in de toekomst zal dat wel anders zijn want ze beginnen ook al wat interesse te tonen in al dat vrouwelijk schoons wat rond loopt in de wei. Maar het is een prachtig gezicht om ze samen bezig te zien.

twingo en rens twingo en rens

 

 

Vincent en Jamal

mei 2010

Binnenkort heeft Vincent zijn eerste springwedstrijd. Dus er moest nog even extra geoefend worden. Ondanks dat Jamal al weer 20 jaar is heeft hij nog een super goede conditie en springen ze er samen lustig op los. Beiden hebben er veel plezier in.

jamal jamal

 

 

Met de menclub naar de Veluwe

april 2010

Met 6 mencombinaties zijn we een dagje naar de Veluwe geweest. Het was schitterend weer. In Uddel werden we welkom geheten met koffie en taart. Hierna vertrokken we richting de prachtige bossen rond het Loo en de Kroondomeinen. Wat een prachtige omgeving!. We kwamen zelfs een groep edelherten tegen en ook nog wilde zwijnen en reeën. Twee keer zijn we gestopt om te picknicken en konden de paarden en ponies even uitrusten. Na ruim 3 uur kwamen we weer in Uddel aan en hebben we nog nog even gezellig wat gedronken en gekletst. Een mooie dag die zeker voor herhaling vatbaar is, we hebben er echt van genoten. Onze Jack Russel pup Kaya overigens ook!

veluwe veluwe

veluwe veluwe

 

 

Een veulen voor Viola

mei 2010

Dinsdagmorgen verrastte Viola ons met een veulen. Het stond vrolijk naast haar in de stal, droog en wel. Gelukkig was alles goed gegaan. Helaas geen spikkel maar een vos merrieveulen met een kolletje. Een terugslag dus naar oma die ook de vos kleur heeft. Het ziet er verder goed uit, maar is dus voor ons geen blijvertje omdat ze niet de Appaloosakleur heeft. Ze zal dan ook zeker verkocht gaan worden. We noemen haar Veronica van het Bovenland.

veronica veronica

 

Met de menclub naar de Veluwe

april 2010

Met 6 mencombinaties zijn we een dagje naar de Veluwe geweest. Het was schitterend weer. In Uddel werden we welkom geheten met koffie en taart. Hierna vertrokken we richting de prachtige bossen rond het Loo en de Kroondomeinen. Wat een prachtige omgeving!. We kwamen zelfs een groep edelherten tegen en ook nog wilde zwijnen en reeën. Twee keer zijn we gestopt om te picknicken en konden de paarden en ponies even uitrusten. Na ruim 3 uur kwamen we weer in Uddel aan en hebben we nog nog even gezellig wat gedronken en gekletst. Een mooie dag die zeker voor herhaling vatbaar is, we hebben er echt van genoten. Onze Jack Russel pup Kaya overigens ook!

veluwe veluwe

veluwe veluwe

 

Onze eerste samengestelde marathonwedstrijd

april 2010

Eindelijk was het zover, een echte marathon. Door de vereniging Hoofdstadaanspanningen te Amsterdam was een mooie marathonwedstrijd georganiseerd in de prachtige omgeving van het Amsterdamse Bos. Een week voor de wedstrijd toch nog maar de pony´s geschoren want het beloofde warm te worden en ze hadden beiden nog een behoorlijke winterjas aan. De wedstrijd begon met een dressuurwedstrijd. De pony´s deden netjes hun best en ik moest zelfs 2 keer een grote volte met één hand rijden, dat was even wennen, maar het ging allemaal goed. Daarna snel omgekleed en op naar de veterinaire keuring. Dit verliep goed en we mochten starten voor het wegtraject. De pony´s hadden er zin in en ze liepen heel gemakkelijke de eerste 6,5 kilometer. Dom van ons, maar we kwamen 3 minuten onder de minimum tijd binnen. Tja dat moet je dus niet doen, dit kostte ons veel strafpunten. De veterinaire keuring die volgde was weer okay en we vervolgden het wegtraject met de hindernissen. Zo, dat was kicken! Ik ben werkelijk vol gas de hindernissen ingegaan. Groom Angelina kreeg er bijna hartkloppingen van, maar het verliep helemaal super. In hindernis 3 noteerden we zelfs de snelste tijd van de dag!! Er deden toch 50 combinaties mee, dus een beetje trots was ik wel. Hierna weer naar de veterinaire keuring. Vanaty was okay, maar Twinkie had nog even 5 minuutjes extra nodig om op adem te komen. Maar toen was ook dit okay. Op naar de vaardigheid. Vliegensvlug schoten we tussen de kegeltjes door. Ha ha, ik dacht dat het direkt op tijd ging, niet dus! Maar ondanks dat had ik eeen goede tijd en bleef ik foutloos. Daarna de pony´s lekker uitgestapt, wat was ik blij dat ik ze had geschoren want het was een hele warme dag. Bij de prijsuitreiking bleek ik vierde te zijn, niet slecht voor een eerste keer. Maar een volgende keer dus niet meer binnen de tijd binnenkomen, dit kostte me achteraf de 1e plaats. Maar al met al mocht dat de pret niet drukken. Angelina en ik hebben genoten van onze eerste marathon en wat hebben de pony´s super hun best gedaan!.

marathon marathon

 

Jamal en Vincent nemen deel aan carrouselwedstrijd

april 2010

Vincent gaat wekelijks met Jamal naar ponyles. Samen vormen ze al een echte combinatie en vooral springen vinden ze beiden het leukst. De afgelopen weken hebben ze echter flink getraind voor de jaarlijkse carrouselwedstrijd bij Lucky Stable. De groep had bedacht om als smurf te gaan en omdat Vincent de enigste jongen is mocht hij als `grote smurf`. Dit was heel leuk om te zien omdat hij samen met Jamal ook het kleinst is. De jury waardeerde dit ook en ze behaalden hiermee de originaliteitsprijs. Een mooie medaille met lint was het resultaat.

carrousel carrousel

 

Mijn eerste Indoor Marathon!

maart 2010

In Aalsmeer mijn eerste indoor marathon gereden! Wat was dat kicken. Samen met groom Angelina een dag van te voren het parcours verkend. Nou, dat was al spannend, want de hindernissen zagen er kollossaal uit, een waterbak met een fontein waar de ponies langs moesten en dan ook nog over de beroemde hoge houten brug!. Het parcours hebben we heel wat keertjes gelopen want we wilde niet verkeerd rijden. Tijdens de wedstrijd ging het super. Op de meezwepende muziek van The Blues Brothers vlogen we razendsnel door de hindernissen heen. Op de brug twijfelde de ponies even, maar ze gingen er over heen! We reden snel en bleven foutloos!. Na deze eerste ronde hadden we de smaak te pakken en in de tweede manche ging het gas er nog meer op en vlogen we wederom foutloos door het parcours heen, in volle galop over de brug, en de tijd verbeterd. Goed voor 4e en de 3e tijd. We bleven net naast de finale maar dat gaf niet, voor de eerste keer hadden we een prima prestatie neergezet. Voor een filmpje kijk op You Tube: / Indoor Marathon Aalsmeer 2010 Yvonne Haverhoek.

Aalsmeer Van start door de eerste hindernis

Aalsmeer Geconcentreerd door de houten hindernis

Aalsmeer Boven op de brug

Aalsmeer en weer naar beneden

Aalsmeer direkt de bocht door

Aalsmeer en in galop naar de finish

 

Een tweede prijs tijdens de Districtskampioenschappen dressuur

maart 2010

In Middenbeemster heb ik deelgenomen aan de Districtskampioenschappen dressuur. Twinkie en Vanaty liepen beiden 2 keer een goeie dressuurproef en bij beide proeven eindigden we op de tweede plaats. Nu gaan we oefenen voor onze eerste marathon wedstrijd.

Middenbeenster

Weekend mennen in Kootwijk

maart 2010

Samen met goede Appaloosa vrienden zijn we een weekend wezen mennen in de prachtige bossen en heidevelden van Kootwijk. Het was behoorlijk koud maar wel met een lekker zonnetje er bij. Onderweg reeën en wilde zwijnen gezien. De ponies deden het super en draafden en galoppeerden er vrolijk op los. Voor herhaling vatbaar..

Kootwijk Kootwijk

Kootwijk Kootwijk

De eerste officiële wedstrijd met het 2-span

februari 2010

Vandaag de eerste officiële wedstrijd gereden in Maarssen. Ondanks een slechte voorbereiding vanwege de vorst en de sneeuw zijn we er toch voor gegaan. De temperatuur bleef ook vandaag onder nul en we hebben dan ook de nodige kou getrotseerd. De organisatie had de buitenbak sneeuwvrij en los gemaakt maar we mochten gelukkig ook in groepjes binnen losrijden. De eerste dressuurproef liep nog niet helemaal lekker. Twinkie en Vanaty waren nog wat fris waardoor de aanleuning niet altijd optimaal was, de proef was toch goed voor 172 punten. De tweede proef verliep een stuk beter en kon er weer lekker aan gereden worden. Hier scoorde we onze eerste winstpunt door 187 punten te halen. We behaalden ook 2 keer een eerste prijs.

We konden ook nog inschrijven voor de vaardigheid, nou dat wilden we natuurlijk wel. Na eerst lopend het parcours verkend te hebben gingen we de ponies weer inspannen. De vaardigheid werd over 2 manches verreden, dus 2 keer het kegelparcours rijden. Het ging heel goed, alle balletjes bleven liggen, 2 keer foutloos en ook nog binnen de tijd. Goed voor 2 winstpunten. Tot grote hilariteit moest ik direkt de barrage rijden. Dit bestond uit een andere volgorde, dus snel omschakelen en er weer serieus voor gaan. Razendsnel vlogen we door het parcours en behaalden foutloos in de snelste tijd de overwinning.

Met een auto vol prijzen, 3 oranje linten, 1 pot leer vet, 1 hoevenkrabber, 1 hooinet, 1 zak paardensnoepjes en een heus tostiijzer gingen we huiswaarts. Angelina, m'n super enthousiaste groom, en ik hebben nu helemaal de smaak te pakken en gaan beslist nog menig wedstrijdjes rijden. Als menteam hebben we alvast leuke kleding aangeschaft zodat we straks herkenbaar door de marathon gaan.

Terug