Nieuws 2009

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

Winter

december 2009

Heerlijk genieten in de sneeuw.

v j

j viola v

v v t

t t

 

Lekker spelen in de sneeuw

december 2009

Rens en Twingo vinden het geweldig om met elkaar te spelen.

R&T rens en twingo

R&T R&T

 

 

In volle galop door de Brabanthallen

november 2009

Voor het eerst met het 2-span opgetreden voor een groot publiek. Heel spannend want ik moest in galop tijdens de show van het NAS op Paard en Koets met het span binnen komen. Als cowgirls, samen met Angelina. De pony's gingen super en het was dan ook voor zowel het publiek als voor ons genieten.

Fotograaf Marcel Knaapen klikte op het juiste moment voor een mooie aktie foto.

Paard en Koets

 

Paard en Koets 2009

november 2009

Na heel wat trainingen was het dan zo ver. De grote show van het stamboek "Het paard door de eeuwen heen" werd gepresenteerd aan het publiek tijdens Paard en Koets in de Brabanthallen te 's Hertogenbosch. De show verliep super en ook de omroepster was razend enthousiast over ons optreden. Na afloop natuurlijk nog even met elkaar op de foto.

P&K P&KP&K

 

Met Twinkie en Vanaty een weekend naar Kootwijk

november 2009

Samen met Appaloosa vriendinnen een weekend naar Kootwijk. en natuurlijk gaan dan de Appaloosa's mee. Zo ook Twinkie en Vanaty. Ik was de enigste mencombinatie maar de pony's hielden zich kranig tussen de grote paarden. Lekker in galop over de zandpaden, langs de heide en zandverstuiving, helemaal top!. De bossen waren nog prachtig in herfsttinten en het was dan ook echt genieten. Beslist voor herhaling vatbaar.

Kootwijk Kootwijk

Kootwijk Kootwijk

 

Nog een nieuwe aanwinst voor Stal van het Bovenland

november 2009

Onverwachts kwamen we in de gelegenheid om één van de best fokkende mini merries van het stamboek te kopen, n.l. Viola van Veldzicht. Viola is de moeder van onze topper Twinkie van Veldzicht. Viola heeft al heel wat kampioens kinderen gefokt en zelfs 2 zonen goedgekeurd gekregen bij het NAS. We zijn dan ook super blij dat we deze merrie hebben kunnen kopen en vooral omdat zij nu weer drachtig is van Bayern's Raki. Twinkie zal dus een volle broer of zus gaan krijgen. Viola is een heel lieve merrie en qua karakter lijkt ze heel veel op Twinkie en qua kleur helemaal op onze pony Vanaty, ze zou dus zo in het 2-span kunnen. Maar voorlopig wordt ze alleen voor de fokkerij ingezet en kan ze mooi de 2 hengstjes opvoeden.

Viola Viola

 

Dressuur en vaardigheidswedstrijd

november 2009

Een dag na de Sportdag was er een indoor dressuur en vaardigheidswedstrijd op de pensionstal vlakbij ons in de buurt. De ponies vormen al een echt span en ze gingen heel goed door de proef heen. Dit resulteerde in een 1e plaats met maar liefst 224 punten! Hierna was de vaardigheid aan de beurt. Toen Twinkie de pionnen zag wilde ze al direkt beginnen en begon vrolijk te springen voor de wagen. Gelukkig kon ik haar snel tot de orde krijgen en we gingen vervolgens als een speer door de vaardigheid. Er rolde maar 2 balletjes en we wonnen hiermee de 3e prijs. Een prima debuut met mijn 2-span!.

 

Twinkie en Vanaty doen mee aan de Sportdag

november 2009

Sinds kort ben ik serieus aan het mennen geslagen en heb zelfs een startkaart aangevraagd voor Twinkie. De eerste officiële menwedstrijd waar ik aan deel heb genomen is de Sportdag van het NAS. Twinkie deed het daar super. Ondanks dat de bak vrij zwaar was en ze behoorlijk moest trekken liep ze netjes haar 2 proefjes. Resultaat een 2e en 3e plaats en 2 winstpunten!

Tijdens het bestgaand liet Twinkie zich ook weer van haar beste kant zien en draafde, net als vorig jaar, naar de overwinning toe. Dit jaar kreeg ze wel wat meer concurrentie, met name van haar halfzus Zarona van Veldzicht, die de tweede plaats voor haar rekening nam.

Vanaty deed ook mee aan de dressuur, samen met mijn vriendin Angelina Boere. Beiden hadden er veel lol in, maar ook Vanaty had last van de zware bodem. Ze eindigden 2 x op de 7e plaats.

Twinkie

 

Een vriendje voor Twingo

september 2009

Omdat we Twingo voorlopig willen aanhouden hebben we een vriendje voor hem gekocht. We wilden graag een Appaloosa hengstveulen er bij kopen, maar dat viel nog niet mee. We zochten iets in de grote minimaat, rond een meter, maar de mini's zijn tegenwoordig allemaal rond de 90 cm. of zelfs nog kleiner. Wel jammer omdat wij de pony's graag in de toekomst willen gebruiken om mee te mennen. Maar uiteindelijk toch een heel mooi luxe hengstveulen kunnen kopen. Voor ons in de toekomst wellicht te klein, maar dan vinden we vast wel weer een nieuw baasje voor hem.

De bruin panterbonte Rens van de Kruisstraat zal voorlopig bij ons wonen. Het is een lekker pittig veulen en hij kan werkelijk super bergopwaarts bewegen. Tijdens de Nationale Keuring van het stamboek behaalde hij een 1A premie en bleef hij bij de laatste 3 veulens over tijdens de kampioenskeuring. Rens is een zoon van Orion van Stal Ciroshet en stermerrie Rainy v.d. Mandenmaker. Hij is gefokt door de fam. Arts uit Herpen.

Rens

 

Twinkie en Vanaty in tweespan

september 2009

We waren het al even van plan, maar vandaag dan toch de primeur. Twinkie en Vanaty hebben voor het eerst samen in tweespan gelopen. Ook voor mij was dit nieuw, maar het was echt kicken. Met hulp van meninstructrice Gonny vd Broek stuurde ik het span over de weg, in de bak en door het land. De pony´s waren super braaf en het voelde fantastisch aan om zoveel power voor de wagen te hebben. Ze zullen er vanaf nu dan ook regelmatig samen met zijn tweetjes voor staan.

tweespan tweespan

tweespan tweespan

 

Twingo kan lekker bewegen

september 2009

Twingo is een lekker brutaal veulentje aan het worden en kan lekker hard door het land of de rijbak scheuren. Het is een genot om naar zijn goede beweging te kijken.

Twingo Twingo

Nationale Keuring 2009

augustus 2009

Twinkie en Twingo zijn meegeweest naar de Nationale Keuring te Kootwijk. Twinkie liet zich super zien en werd 1A geplaatst. De jury vond het een hele mooie pony met veel balans en oprichting in de beweging. `s Middags mocht Twinkie deelnemen een de kampioenskeuring. Ze bleef bij de beste vijf over, dit jaar geen titel maar we kunnen weer super trots op haar zijn hoe ze zich daar getoond heeft. Twingo liet zich ook lekker zien. Volgens de jury had ook hij goede bewegingen en was hij mooi van type, hij stond als 2e geplaatst in zijn rubriek en kreeg een 2e premie.

Onze grote maat merrie Palousa-Corona liet zich weer helemaal top zien. De jury was weer zeer lovend over haar, vond haar nog mooier geworden dan vorig jaar. Ze behaalde met overtuiging haar 2e kampioenstitel binnen.

Twinkie Twingo Corona

 

 

Margrietje overleden

juli 2009

Toen ik afgelopen woensdagavond in het land ging kijken zag ik tot mijn grote schrik dat Margrietje (dochter van Vanaty) op 3 benen stond, toen ik dichter kwam bleek haar linker voorbeen gebroken te zijn!!! Een vreselijk gezicht. Direkt de dierenarts gebeld, maar hij kon haar alleen nog maar laten inslapen. Het was echt afschuwelijk om mee te moeten maken. Hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren zullen we wel nooit te weten komen. Ik had haar te zijner tijd graag als fokmerrie willen inzetten want ze was een zeer correct diertje en daarnaast vreselijk lief. Ook Vincent was erg gek op haar, regelmatig liep hij met een fotocamera het land in om foto's van haar te maken. Hij was dan ook behoorlijk verdrietig en vond het niet eerlijk want ze was nog maar 1 jaar!. Het heeft helaas zo moeten zijn.

margrietje margrietje

 

Met Vanaty naar de Farm & Country Fair te Aalten

juni 2009

Op 27 en 28 juni was het showteam van het Appaloosa Stamboek weer present op de Farm & Country Fair in Aalten. Deze mega grote beurs is een dorp op zich. Er zijn meer dan 350 standhouders, er is een koeiendorp, schapendorp, paardendorp, kinderdorp, caviaplein en hondeplein. Kortom het is een geweldig evenement. Diverse stamboeken waren aanwezig in het paardendorp en natuurlijk ook het promotieteam van het Nederlandse Appaloosa Stamboek. Maandelijks oefenen we met de carrousel ruiters en mini aanspanningen. Dit is heel leuk om te doen. Het promotieteam bestaat uit een gezellige club mensen. Op de Country fair waren we in de gelegenheid 2 keer daags een show van een half uur neer te zetten. Naast de carrousel worden ook de verschillende kleuren van de Appaloosa's aan het publiek gepresenteerd en is er een rassendefilé.

Vanaty ging voor de eerste keer mee en ze gedroeg zich super. Het is een ontzettende lieve pony en heel gemakkelijk in de omgang. Het publiek, de muziek, het applaus, ze vond het allemaal prima. 's Nachts heeft ze in de trailer geslapen. Het stamboek heeft 2 dagen lang 4 hele mooie shows gegevens en het is beslist weer voor herhaling vatbaar om volgend jaar weer naar Aalten te gaan.

aalten aalten

aalten aalten

 

Jamal weer terug

juni 2009

Na 8 jaar weg geweest te zijn is Jamal van de Wittehoeve weer terug. Jamal was destijds in principe gekocht voor onze zoon Sebastiaan. Hij heeft echter niet zoveel met paarden. Jamal hebben we toen voor een paar jaar uitgeleend aan Femke Meiland. Zij heeft er circa 4 jaar met veel plezier opgereden. Toen zij er te groot voor werd is Jamal naar Marloes Dibbits gegaan. Marloes heeft er ook 4 fantastische jaren mee beleefd. Ze vormden een leuke combinatie en hebben vele prijzen in de wacht gesleept. Maar ook Marloes werd te groot voor Jamal. Nu onze zoon Vincent op ponyles gaat is het de bedoeling dat hij op Jamal gaat rijden. Vincent heeft er erg veel zin in, maar omdat hij nog niet zo lang rijdt is Jamal tijdelijk naar een vriendin verhuisd die vlakbij ons woont. Haar dochter Nikki rijdt nu op Jamal en Vincent gaat daar één keer per week naar toe om op Jamal te rijden.

Jamal Jamal

Een veulen voor Twinkie van Veldzicht

april 2009

Op 27 april heeft Twinkie een mooi zwart schabrakbont hengstveulen gekregen. Alles is goed verlopen en Twinkie is een prima moeder. Het veulen heet Twingo van het Bovenland. De vader van Twingo is de zwarte NMPRS hengst Special Efforts Navajo. Inmiddels hebben ze al heel wat uurtjes lekker buiten kunnen lopen en het lijkt er op dat Twingo goed kan bewegen.

Twingo Twingo liggend

Twingo stap

 

 

Bosrit met Vanaty

februari 2009

Het is heerlijk om af en toe met de pony´s naar het bos te gaan. Onlangs is Vanaty voor het eerst mee geweest. Tijdens het inspannen vond ze het allemaal heel spannend maar in het bos zette ze er flink de vaart in. Ook smalle paadjes en een flinke kuil/greppel waren geen probleem. Met Sebastiaan als groom verliep alles prima.

Vanaty is bosVanaty in bos 2

 

Twinkie bestgaand menpony van het NAS

november 2008

Al heel wat jaartjes organiseer ik de Sportdag voor het NAS. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om zelf aan deze wedstrijd deel te nemen, maar dit jaar is het gelukt en heb ik met Twinkie meegedaan aan de aangespannen dressuur en aan het bestgaand mennen. Doordat de bak van de manege een nieuwe bodem had gekregen was deze eigenlijk te zwaar voor de kleine ponies. Hierdoor heb ik maar één dressuurproef gereden. Maar dat ging prima en we eindigden op de eerste plaats. Maar ik ging vooral voor de rubriek bestgaand mennen. Twinkie liet zich werkelijk weer super zien en de jury plaatste haar op de eerste plaats. De jury was razend enthousiast over de beweging van haar en ik was natuurlijk weer apetrots!

 

 

Herfstrit

oktober 2009

Voor het eerst met Twinkie naar het bos geweest. Samen met Sebastiaan hebben we een heerlijke rit gemaakt. De bomen begonnen al mooi te kleuren en het was prachtig om te zien hoe Twinkie haar benen extra optilde door de bladeren.

Twinkie in bos

Terug