Nieuws 2008

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

Twinkie bestgaand menpony van het NAS

november 2008

Al heel wat jaartjes organiseer ik de Sportdag voor het NAS. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om zelf aan deze wedstrijd deel te nemen, maar dit jaar is het gelukt en heb ik met Twinkie meegedaan aan de aangespannen dressuur en aan het bestgaand mennen. Doordat de bak van de manege een nieuwe bodem had gekregen was deze eigenlijk te zwaar voor de kleine ponies. Hierdoor heb ik maar één dressuurproef gereden. Maar dat ging prima en we eindigden op de eerste plaats. Maar ik ging vooral voor de rubriek bestgaand mennen. Twinkie liet zich werkelijk weer super zien en de jury plaatste haar op de eerste plaats. De jury was razend enthousiast over de beweging van haar en ik was natuurlijk weer apetrots!

 

 

Herfstrit

oktober 2008

Voor het eerst met Twinkie naar het bos geweest. Samen met Sebastiaan hebben we een heerlijke rit gemaakt. De bomen begonnen al mooi te kleuren en het was prachtig om te zien hoe Twinkie haar benen extra optilde door de bladeren.

Twinkie in bos

 

Margrietje en Vincent zijn dikke maatjes

september 2008

Margrietje groeit al hard en begint al behoorlijk te verharen. Het is een vreselijk lief veulen en een geweldig speelkameraadje en knuffelpony. Vincent is echt gek met haar dus voorlopig verkopen we haar nog maar even niet.

Margrietje en Vincent 3

Margrietje en Vincent2 Margrietje en Vincent

 

Twinkie Reserve Kampioen van het NAS

september 2008

Wat een topdag en wat een toppony heb ik toch. Twinkie was vorig jaar al ster geworden maar als maatje van onze grote maat merrie moest ze toch mee naar de keuring, dus dan ook maar ingeschreven. Ze was enigste in haar rubriek, dat was dus niet zo spannend, ze kreeg een1e premie en mocht door naar de kampioenskeuring. Ruim 15 merries deden daar aan mee. De één na de andere moest van de jury de ring verlaten totdat er nog maar 2 over waren, waaronder wij dus, ik was helemaal verbaasd. Kampioen werd ze niet maar wel Reserve Kampioen. Een kans om deze titel te winnen is echt niet groot gezien het grote deelnemersveld. Het is dus een fantastische prestatie. Onze dag kon niet stuk want daarna moest onze 3-jarige grote maat merrie Palousa-Corona strijden om het kampioenschap en zij behaalde deze titel. Met dank aan John en Natasja Meulengraaf, zij hebben Twinkie en Corona klaargemaakt voor de keuring en super voorgebracht, helemaal top!!

Twinkie op keuring 2009Twinkie Keuring 2009

 

Met het showteam naar Aalten

juni 2008

Samen met een vriendin ben ik met het showteam een weekend naar Aalten geweest. Op het terein van de grote Country Fair was een heel paardendorp ingericht met een grote showpiste. Op zaterdag en zondag reden we 2 keer een show met de aanspanningen en een aantal ruiters. Het ging hartstikke goed en het publiek was enthousiast. Het was de eerste show voor Twinkie maar wat deed ze het goed, ik was helemaal trots op m'n kleine pony. Ze kan heerlijk showen voor de wagen en is super te rijden. 's nachts gekampeerd bij een boer en dat was natuurlijk ook reuze gezellig met elkaar. Wij sliepen in de tent en Twinkie sliep in de trailer. Ook heerlijk rondgesnuffeld op de country fair. Het is een super groot evenement en zeer de moeite waard om te bekijken. Hopenlijk gaan we volgend jaar weer.

Aalten 2008 Aalten 2009 2 Aalten 2008 3

 

Sindie en Peppie verkocht

mei 2008

Onverwachts heb ik Sindie en haar veulen verkocht. Ik liep al even met de gedachten om wat te verkopen omdat ik eigenlijk 2 paarden en 2 ponies wel genoeg vindt. Momenteel heb ik 4 paarden, 4 ponies en 3 veulens, allemaal hartstikke leuk, maar het brengt ook veel werk met zich mee. Dus toen er iemand belde voor een pony en vervolgens kwam kijken was de koop snel rond. Sindie krijgt een fantastisch nieuw tehuis en het is ook nogeens vlakbij ons, helemaal goed dus. Ook haar veulen Peppie gaat er heen. Sindie zal weer worden gedekt door Pepper.

Peppie en Sindie 1

 

Twinkie weer drachtig

mei 2008

Drie keer is scheepsrecht. We gaan er toch nog een keer voor. Ondanks dat we al twee keer pech hebben gehad hebben we besloten Twinkie nogmaals te laten dekken door Special Efforts Navajo. Ze werd weer vlot drachtig, nu maar hopen dat het gaat lukken.

 

Een hengstveulen voor Sindie

8 mei 2008

Sindie heeft op 8 mei een mooi zwart few spot hengstveulen van Pepper gekregen. Een mooi groot hoogbenig veulen met een heel luxe hoofdje. De bevalling verliep prima. We noemen hem Peppie van het Bovenland

PeppiePeppie hoofd

 

Krokusmenrit

april 2008

De plaatselijk rijverening organiseerde een Krokus menrit en het leek ons leuk om hier aan mee te doen. Helaas was er van lenteweer geen sprake, het regende lichtjes. Maar vol goede moed zijn Sebastiaan en ik aan de rit begonnen. In plaats van Krokusrit had de rit ook wel dorpentocht genoemd kunnen worden. We reden door de dorpen Wilnis, Mijdrecht, Waverveen en Vinkeveen maar ook langs mooie polderwegen. De sfeer zat er goed in, onderweg een uitgebreide stop met soep en jägermeister, dat ging er goed in want het was behoorlijk koud. Jammer dat het steeds harder ging regenen. Twinkie deed super haar best en ondanks het weer was het een geslaagde en gezellige rit.

Twinkie krokusmenritTwinkie krokusmenrit 2

 

Een merrieveulen voor Vanaty

9 april 2008

Geheel onverwachts heeft Vanaty een veulen gekregen. Twee weken eerder dan verwacht stond er vanmiddag een veulentje bij haar op stal. Helaas geen spikkels maar een zwart merrieveulen. Qua type ziet het er goed uit. Er was niemand bij de bevalling aanwezig, maar Vanaty heeft het prima doorstaan. Het veulen heet Margriet van het Bovenland.

Margrietje 1 uurMargrietje 1 week

 

Een nieuwe pony erbij

6 maart 2008

Op 6 maart ben ik samen met een vriending afgereisd naar Friesland om daar een pony te bekijken. De trailer was mee en dat was maar goed ook. De merrie, Vanaty van de Immetjeshoeve stond mij wel aan, dus kon ze meteen mee terug reizen naar De Hoef. Vanaty is een stermerrie van Rocky vd Hoeve en hoogdrachtig van Bayern's Raki. Ze is schabrakbont en heeft een stokmaat van 1.01. Ze is betuigd en kan dus t.z.t. in het tweespan met Twinkie.

Vanaty2Vanaty

 

Helaas weer geen veulen voor Twinkie

januari 2008

Het zit niet mee! Na de teleurstelling van vorig jaar hadden we nu goede moed dat Twinkie weer een veulen zou krijgen.

Gisteravond kreeg ze onverwachts koliek, en niet zo´n klein beetje maar behoorlijk! Snel de dierenarts gebeld.

Ter plekke vond hij het wel vreemd want ze had geen koorts en ook haar hartslag bleek keurig, maar ze had wel enorm veel kramp. Opeens begon ze te persen. Toen was het duidelijk, geen koliek dus, maar het veulen kondigde zich vroegtijdig aan! 

Dat was behoorlijk schrikken, want ze was in april pas uitgerekend. Het veulen bleek ook nog eens achterste voren te liggen. De dierenarts heeft het er gelukkig goed af kunnen krijgen maar het was natuurlijk niet levensvatbaar. Het bleek al een poosje dood te zijn. Het was een super fijn gebouwd veulen, een hengstje en zwart panterbont, echt vol met stippels!

Echt balen en triest om te zien. Twinkie besefte helemaal niet wat er aan de hand was, ze heeft het veulen niet te zien gekregen. Daar had ze ook geen puf voor want ook nadat het veulen er af was heeft ze nog ontzettend veel kramp gehad.

Ze heeft een ruime box maar presteerde het toch om regelmatig over haar rug tegen de kant aan te rollen. Gelukkig rol je zo´n kleine pony weer makkelijk terug! 

De dierenarts heeft haar direkt gespoeld, een penicilline injectie en antibiotica voor een paar dagen gegeven.

Wat een mazzel dat we er bij waren want anders had het ook voor Twinkie misschien niet goed afgelopen. 

Vandaag ging het al weer redelijk met haar, ze eet weer en heeft gelukkig geen koorts.

Hopenlijk is ze snel weer de oude, maar echt jammer dat ze dus weer geen veulentje heeft.

 

 

Terug