Nieuws 2007

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Twinkie beleerd in het tuig.

november 2007

Het is gelukt, ik heb een mooi tuig en een prachtige wagen. De zilvergrijze kleur van de wagen vind ik heel mooi bij Twinkie passen. De hoefsmid heeft Twinkie inmiddels van ijzers voorzien en ondertussen zijn er al heel wat ritjes gemaakt. Ook Sebastiaan en Vincent gaan vaak mee. Twinkie doet het super, ze is heel attent. We zijn al heel wat vreemde voertuigen tegen gekomen, zoals trekkers, vrachtwagens etc. maar dat gaat allemaal goed.

Het land is te nat, dus de ritjes gaan tot nog toe alleen over de weg. Maar voor een jonge pony is dat juist goed, eerst maar eens op eigen benen leren lopen en lekker naar voren rijden. Ze houd er van om in een vlot tempo te draven.

De 2-paards trailer is ondertussen zodanig aangepast dat hij heel snel kan worden omgebouwd voor Twinkie met de menwagen. Alles past er in.

In februari gaan we voor het eerst meetrainen met de carrouselgroep. Daarna een tijdje stoppen want ze begint ondertussen een aardig buikje te krijgen. Eind april is ze uitgerekend.

Ook aan de longerlijn doet ze het super en balkjes lopen vind ze ook top, kortom een super pony!.

 

Oortjes er op en een super achterbeen gebruik.

 

Gezellig dat de jongens soms mee gaan, Vincent wilde natuurlijk ook even sturen.... en

 

Sebastiaan gaat het sturen al prima af.

 

 

 

Twinkie beleerd in het tuig.

oktober 2007

Ik heb even zitten twijfelen, maar het is natuurlijk toch wel heel leuk als je met een mini ook iets kan doen. Dus Twinkie is beleerd in het tuig. Zelf had ik daar geen enkele ervaring mee maar John v.d. Meulengraaf wel, hij heeft vroeger Nationale menwedstrijden gereden, dus hij wilde dit wel doen.

Alvorens Twinkie naar huis kwam ben ik eerst een keer naar haar toegeweest en heb met haar mijn eerste rit gemaakt. Een hele nieuwe ervaring om niet op je paard maar er achter te zitten, maar wel heel erg leuk. Twinkie deed erg haar best en was al aardig verkeersmak. Inmiddels is ze thuis. Bij thuiskomst hebben we direkt een rit gemaakt, ze deed het echt super. Nu zelf nog een tuig en een wagen aanschaffen en dan kunnen we aan de gang.

 

 

 

 

Het sterpredikaat voor Twinkie is een feit!

september 2007

Het is gelukt! Twinkie heeft super gepresteerd op de Nationale Keuring van het NAS. Ze stond er fantastisch voor en liet zich prima zien. Er waren veel deelnemers in haar rubriek, maar ze werd zelfs op kop geplaatst en behaalde een 1e premie van de jury, dus ster!. Hier zijn we echt heel blij mee. Later op de dag mocht ze meelopen in de kampioenskeuring. Hier liet ze zich helaas minder zien, maar desalniettemin zijn we super tevreden. Het sterpredikaat is binnen. John, nogmaals heel erg bedankt voor het keuringsklaarmaken en voorbrengen van onze kleine topper!

 

 

 opgesteld voor de jury                                                         rondstappen                                                               

 

 

voetjes van de vloer                                                             op kop in de rubriek met een 1e premie, dus STER

                                                 

 

 

 

Twinkie in training voor de Nationale Keuring

augustus 2007

Dit jaar gaan we voor de herkansing. Vorig jaar behaalde Twinkie een 2e premie, ondanks dat ze op kop stond in haar rubriek en een paar weken voor de keuring hoge cijfers voor de stamboekopname kreeg, n.l.  70 voor exterieur en 75 voor beweging. We willen dat ze graag het sterpredikaat haalt en volgens ons zit dat er ook echt wel in. Om geen risico´s te nemen hebben we besloten om haar niet zelf klaar te maken voor de keuring maar haar bij John vd Meulengraaf te brengen. Hij heeft meer ervaring met mini´s dan wij. Nu maar afwachten. 

 

 

 

Sindie en Twinkie zijn drachtig!

juni 2007

Allebei de merries zijn rond dezelfde datum gedekt en werden toevallig ook op dezelfde dag gescand. Ze zijn een paar weken bij de hengstenhouder geweest en kwamen in een uitstekende conditie terug. Fam. Nijhof en Schreuders bedankt hiervoor, super! Beide merries zijn drachtig en konden in één rit met de trailer worden opgehaald.

Dus dit zit in ieder geval vast mee. Nu maar hopen dat de merries een voorspoedige dracht mogen hebben.

 

 

 

Sindie en Twinkie naar de hengst.

mei 2007

We gaan weer voor een nieuwe ronde en hopen dat we volgend jaar meer succes zullen hebben om een veulentje bij de pony´s te krijgen.

Voor Sindie hebben we dit jaar gekozen voor de kleine maat Appaloosa hengst Pepper. Sindie fokt groot en een pony rond de 1.15 m. is een ideaal kindermaatje. Pepper heeft het nodige welshbloed en ook nog eens een mooie kleur, we zijn benieuwd.

Twinkie is wederom naar Special Effort´s Navayo. Haar veulen zag er goed uit, dus we gaan voor een herkansing.

 

 

 

Een dood veulen voor Twinkie

mei 2007

Na weken van waken was het eindelijk zo ver, ´s nachts om één uur kondigde de bevalling zich aan. Alles verliep zeer voorspoedig en een mooi hoogbenig zwart schabrakbont hengstveulen zag het levenslicht. Een chique nakomeling van Special Effort´s Navayo. Twinkie was stapelgek op het veulen en zag mij het liefst vertrekken om alleen met haar veulen te kunnen zijn. Vanaf de monitor kon ik de stal in de gaten houden maar omdat alles er prima uitzag ben ik gaan slapen. 3 uur later keek ik op de monitor en zag het veulen in een hoekje liggen, te slapen, dacht ik. Een half uur later lag het er nog steeds. Dat vond ik toch wel wat vreemd en besloot naar de stal te gaan. Het veulen bleek te zijn overleden, Twinkie stond er zeer waakzaam bij en dulde mij amper in de stal. Wat er is gebeurd zal altijd gissen blijven, heeft ze het per ongeluk een klap gegeven, was het veulen toch niet goed, we zullen het niet weten. We hebben haar uitgebreid de gelegenheid gegeven om afscheid te nemen door het veulen de gehele dag bij haar te laten.

Omdat ze zo gek bleef met het veulen besloten we om de veulencentrale te bellen, op dat moment was er echter geen veulen die een pleegmoeder zocht. ´s Avonds hebben we het veulen bij haar weggehaald. Een dag later werden we gebeld door de veulencentrale dat er iemand dringend een pleegmoeder zocht voor een shetlandveulentje. Deze mensen hadden de gehele dag al rond gereden en verschillende merries geprobeerd. Toen Twinkie het veulentje zag begon ze te hinneken en dacht ze dat het haar eigen veulen was. Ze begon het direkt te likken, maar na een paar minuten kreeg ze in de gaten dat het toch niet haar eigen veulen was en accepteerde ze het veulen niet meer. We lieten het veulen nog wel bij haar drinken omdat het behoorlijke dorst had en ook nog wel wat extra biest kon gebruiken. Ook in de hoop dat het daarna beter zou gaan en Twinkie het alsnog zou accepteren. Het veulentje had een paar dagen bij de eigen moeder kunnen drinken alvorens de moeder stierf, dus het was wel gewend om bij een merrie te drinken. Omdat het zo triest was om dat kleine veulentje weer alleen te laten vertrekken hebben we de trailer en Twinkie meegegeven zodat de kleine toch wat langer een kans zou krijgen. Helaas wilde Twinkie er steeds minder van weten en om ook haar de nodige rust te geven is ze een dag later weer alleen naar huis gekomen. Heel jammer, we hadden het beiden zo gegund. 

 

 

 

Helaas geen veulentje voor Sindie

januari 2007

We wisten dat de op leeftijd zijnde welshengst Ozal niet meer goed bevruchtte, maar toch hebben we de gok genomen. Na veel pogingen werd Sindie dan toch uiteindelijk drachtig gescand, als enigste van de door Ozal gedekte merries. We waren hier natuurlijk super blij mee omdat eerder uit dezelfde combinatie een mooi veulen is geboren. Na een aantal maanden werd Sindie echter dunner en dunner. Normaal gesproken is ze altijd super dik als ze drachtig is, uiteindelijk bleek dat Sindie niet meer drachtig was.

 

 

 

Terug