Nieuws 2006

 

Terug   Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Sindie behaald het predikaat Preferent

september 2006

 

Twee nakomelingen waren al in het bezit van het sterpredikaat. Sindie had dus nog 1 nakomeling nodig met een 1e premie om het predikaat preferent te kunnen behalen. Op de Nationale Keuring van 2006 behaalden haar kinderen Felicia van Masnon als Flora van het Bovenland een 1e premie. Hierdoor kon het predikaat aangevraagd worden en is Sindie definitief Preferent.

 

 

Bellis van Masnon, Stermerrie                            Crocus van Masnon, Stermerrie

 

Felicia van Masnon, Stermerrie                                   Flora van het Bovenland, 1A premie

N.a.v. het behalen van het predikaat heeft in het Appaloosa Nieuws van december onderstaand artikel gestaan. 

 

In 1995 werd de few spot merrie Sindie geboren bij Stal Snoek te Weesp. Zij is een dochter van de panterbonte merrie Isa van Maurits (v. Rayo) en Pinto. Als veulen kreeg zij een 1a premie en als 4-jarige werd zij wederom 1a geplaatst. Helaas kan Sindie niet voor het sterpredikaat in aanmerking komen omdat grootmoeder Polly niet geregistreerd staat. Dit doet echter niets af aan haar fokkwaliteiten. In 1999 kwam de merrie in het bezit van de fam. Immenga. Daar kreeg zij in 1999 een merrieveulen van Pinzo. Deze few spot merrie, Bellis van Masnon, behaalde als veulen een 1e premie en later ook het sterpredikaat. In 2000 werd Crocus van Masnon geboren. Crocus is vos roan schabrakbont en heeft als vader Majean. Zij behaalde op 3-jarige leeftijd het kampioenschap in de kleine maat, alsmede het sterpredikaat. In 2001 volgde de few spot Dianthus van Masnon, een zoon van Speedy. Dianthus werd voorgebracht op de hengstenkeuring maar niet aangenomen. In 2003 volgde wederom een few spot, Felicia van Masnon, een dochter van Nero van Warnsborn. Op 3-jarige leeftijd behaalde Felicia ook het sterpredikaat. In 2004 werd Sindie hoogdrachtig verkocht aan Yvonne Haverhoek van Stal van het Bovenland. Daar werd het vierde few spot veulen, Madelief van het Bovenland, geboren, ook een dochter van Nero van Warnsborn. Omdat de merrie vrij groot fokt en inmiddels vier few spots had geleverd besloot Yvonne om haar te laten dekken door de zwarte Welsh A hengst High Flowns Viper. In 2005 resulteerde dit in een bruin schabrakbont hengstveulen, Toni van het Bovenland. Dit jaar kreeg zij een zwart schabrakbont merrieveulen van de Welsh A hengst Ozal. Dit veulen, Flora van het Bovenland, werd 1a geplaatst op de nationale keuring en mocht meelopen voor het kampioenschap. Sindie is thans wederom drachtig gescand van Ozal.

 

 

 

Flora verkocht

oktober 2006

Het was een moeilijke beslissing maar we hebben toch besloten om Flora te verkopen.

Ze krijgt een super tehuis en zal bij haar nieuwe eigenaresse t.z.t. aangespannen gaan worden.

 

 

 

 

Flora van het Bovenland 1A op de Nationale keuring

september 2006

Op de Nationale Keuring van het NAS wist Flora zich uitstekend te presenteren. Zij behaalde en 1A premie en mocht hierdoor meelopen voor het kampioenschap bij de kleine maat. Zij werd dan wel geen kampioen maar ze liet zich echt fantastisch zien.

Twinkie stond ook op kop van haar rubriek maar kreeg helaas een 2e premie, gezien haar lineaire score hadden we hier niet direkt op gerekend. Nu liet ze zich ook niet overtuigend zien dus volgend jaar gaan we gewoon voor een herkansing om het sterpredikaat te behalen.

 

 

 

 

 

Twinkie van Veldzicht in het Stamboek opgenomen

juli 2006

Op 4 juli 2006 is Twinkie naar de Stamboekopname in Bergharen geweest. Daar scoorde zij 70 punten voor exterieur en 75 punten voor haar beweging. In principe dus sterwaardig. We zijn blij met dit mooie resultaat.

 

                

 

 

 

Website Stal van het Bovenland thans gereed

Wij hopen u met deze site een indruk te geven van onze mini en kleine maat fokkerij.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze site.

Terug