Terug

 

Jamal van de

Wittehoeve

Stamboek:   NAS Ster Prestatie (S)

Geboren:     1992

Kleur:           zwart panterbont

Stokmaat:    1.15 m.  

Geslacht:     ruin

Fokker:        Stal de Wittehoeve, Siebengewald

Eigenaar:     Stal van het Bovenland, De Hoef

 

 

Afstamming:
Daniėl NAS Llanforda Leopard Spangled Leopard
 
Llanforda Deryn Llanforda Fairy
Llanforda High Spots
Sanne van de Wittehoeve    
 
   
 

Keuringsresultaten: Fokproducten:

1e premie

 
Bijzonderheden: Predikaten:

Bestgaand rijpony 2007

 

Ster

Prestatie Sport

 

Begin 2000 hebben wij Jamal als rijpony gekocht voor onze oudste zoon. Jamal is een geweldige rijpony. Menig ruitertje heeft op hem leren ponyrijden. Onze zoon heeft er heel even op gereden maar zijn interesse gaat meer naar andere dingen uit dan naar pony“s. Omdat we het zonde vonden om Jamal alleen maar in de wei te zetten hebben we besloten om hem uit te lenen. Zo is hij een paar jaar naar Femke Meiland gegaan. Femke heeft een hele fijne tijd met Jamal gehad en heeft hem zelfs naar het prestatiepredikaat Sport gereden. Zij had voldoende punten om M te mogen starten. Alleen de KNHS besloot helaas om de M-klasse voor A/B pony“s af te schaffen. Met Femke heeft Jamal ook deelgenomen aan het showteam van het NAS en gezien zijn hoge aaibaarheidsgehalte heeft hij menig uurtjes doorgebracht in een open box bij de stand van het stamboek.

Femke is inmiddels te groot geworden voor Jamal en omdat onze jongste zoon nog te jong is om pony te rijden is Jamal momenteel uitgeleend aan Marloes Dibbits. Marloes beleeft ook weer veel plezier aan Jamal en van deze combinatie zullen we ongetwijfeld nog wel wat horen. 

Marloes is inmiddels begonnen met wedstrijdrijden en het gaat al heel erg goed.

In 2007 wist ze tijdens het jubileumjaar van het NAS de titel van bestgaand rijpony in de wacht te slepen met Jamal. Inmiddels is Marloes ook van Jamal gegroeid. Marloes heeft en 4 fantastische jaren mee gehad maar nu zal onze zoon Vincent er mee gaan rijden. In juni 2009 is Jamal weer thuisgekomen. Naast onze zoon Vincent zal er ook een dochter van een vriendin op gaan rijden.

 

Jamal behaalde in 1995 het sterpredikaat

 

 

 knuffelen met onze zoon Sebastiaan

Onze jongste zoon Vincent

 

Femke Meiland met Jamal tijdens de Sportdag 2004

 

 2005

 

 

  Marloes Dibbits met Jamal tijdens de Sportdag 2006

 

 

Jamal

2009 Jamal en Vincent

 

Jamal

Vincent voor het eerst op Jamal

 

Jamal

 

Terug